Kiderült, hogy annak idején Michael Jackson teljes komolysággal kérlelte az egyik üzletembert, hogy tegye be egy filmbe, ahol végre eljátszhatná egyik szerepálmát a filmvásznon. 

Már régóta lehet hallani az igényt, hogy legyen végre fekete James Bond, elsősorban a brit színészt, Idris Elbát javasolták korábban az ilyen hangok. De mostanában kiderült, hogy annak idején, már a 80-as években volt egy fekete sztár, aki jelentkezett a híres szerepre. A történet részletei pedig Michael Ovitz filmes üzletember mostanában megjelent önéletrajzi könyvéből került elő.

Michael Jackson egyik, 1988-as koncertjénForrás: AFP/Patrick Kovarik

A beszélgetés Ovitz házában történt, mikor az egyik üzletfele Jackson társaságában meglátogatta. A találkozó végül majdnem sértődésbe fulladt, mert miközben Michael Jackson vázolta álmát a szerepről, történt egy kis baleset a guacamoléval, amit éppen ettek. Jackson kalapja egyszer beleesett a krémbe, de mikor visszavette, nem vette észre, hogy egy jókora darab maradt a karimán, és így győzködte tovább a producert, hogy ő milyen jó akcióhős lenne. Aztán végül leesett az avokádós darab, és akkor felnevetett a két üzletember, Jackson pedig sértődötten felállt, hogy akkor ő megy. Állítólag 15 percen keresztül kellett magyarázni, hogy nem rajta és a tervén röhögtek. Végül megenyhült, és annyit mondott, „oké, de tényleg el akarom játszani James Bondot” – idézte a könyvet a CoS. Erről végül Ovitz beszélte le, és elsősorban Jackson vékony alkatára építette az érvrendszerét, illetve arra, hogy túl érzékeny ehhez, így nehezen tudna megformálni egy kősziklát, amilyennek egy James Bondnak lennie kellene.