Közös estre készül a Szeged Trombone Ensemble, a STUDIO 5. és Varró Dániel. Az előadáson a szerzők mesélnek majd a közönségnek a közös munkáról, az alkotás folyamatáról és a született művekről is.

Közös este szervez a Szeged Trombone Ensemble, a STUDIO 5 és Varró Dániel. A CAFe Budapest keretében létrejövő, október 7-i koncert ötlete a STUDIO 5 és a Szeged Trombone Ensemble szoros együttműködésében született. A Szeged Trombone Ensemble a rézfúvós zenekultúra ápolásának és terjesztésének, valamint hangszerük, a harsona sokoldalúságának népszerüsítése szellemében Gyivicsán György művészeti vezető irányításával működik. A szakmai felkészültségüknek és a mai napig tartó hangszertechnikai fejlődésnek köszönhetően az együttes képes már-már nagyzenekari hangzásban megszólalni. Ez inspirálta a STUDIO 5 tagjait is: a zeneszerző csoport célja, hogy az európai zenei tradícióból kiindulva színvonalas hangversenyeket szervezzenek. Az alapító tagok gondolkodásmódja hasonló, ugyanakkor mindegyik szerző a saját zenei nyelvén alkot. A STUDIO 5 számára fontos a kortárs társművészetek bevonása. Ehhez a koncerthez a költészetet választották, és annak egyik népszerű magyarországi képviselőjét, Varró Dánielt kérték fel partnerüknek. 

A Studio 5 és Varró DánielForrás: Studio 5

Az öt zeneszerző darabjai között Varró Dániel olvassa fel a saját verseit. Az est moderátora, Csepelyi Adrienn a szerzőkkel beszélget a közös munkáról, az alkotás folyamatáról, a született művekről.