Érzékeny témát feszeget ez az új regény

Vágólapra másolva!
Légrádi Gergely legújabb kötete, a Nélkülem című regény összetett témát boncolgat. Hogyan rombolja le az Alzheimer-kór egy életerős marketing szakember mindennapjait, ez hogyan hat a közvetlen környezetére, a folyamat pedig hogyan szembesíti azzal, milyen életet is élt valójában. 
Vágólapra másolva!

Légrádi Gergely a Titokfa című esszéregény és a Szemben című novelláskötet után harmadik könyvével jelentkezik. A szerző ezúttal a regény műfaját választotta, méghozzá filmszerűen pergő jelenetekkel. A Nélkülem című kötet érzékeny témát feszeget:

a rohanó mindennapjaikban próbál megállásra kényszeríteni mindan olvasót.

A könyv főszereplője, Miklós sikeres marketing szakember, feleségével és két gyerekével jól élnek. Életük viharos gyorsasággal megváltozik, amikor kiderül: Miklós Alzheimer-kórban szenved. Az egyre sűrűbben és hangsúlyosabban jelentkező szótévesztések és emlékezetkihagyások arra sarkallják, hogy tudatosan rögzítse fel-felbukkanó emlékeit. Miklós naplót ír. Fájdalmas, de végre őszinte reflexiót arról, ami történik vele és arról, amit még vissza tud hívni a múltból. És életében először kérdez. Nem problémát old meg és az ügyfelek kéréseit, hanem megáll és kérdez.

A kötet fizikai megjelenése formabontó: a fejezeteket Ordódi Tamás grafikus beszédes illusztrációi kötik össze, továbbá az olvasó más-más grafikával találkozhat a könyv védőborítóján és az alatta lévő keménytáblán.

A regényből népszerű színészek olvastak fel részleteket,

így Schmied Zoltán, Rudolf Péter, Hámori Gabriella, Máté Gábor és Nagy Dániel Viktor tolmácsolásában is láthatóak részletek a műből.

A hivatalos könyvbemutatót 2018. október 3-án, szerdán tartják a Barabás Villában.