Több tízezren élvezték a zenét a Budapest Music Expón

2018.10.08. 17:19

Vasárnap véget ért a 13. Budapest Music Expo, ahova rengetegen érkeztek, hogy kipróbálhassanak hangszereket, megnézzenek bemutatókat, és részt vegyenek szakmai előadásokon. A Budapest Music Expóra több tízezer ezer ember látogatott ki.

A három nap alatt nyitástól zárásig szóltak a gitárok, a dobok, a zongorák és egyéb hangszerek a 13. Budapest Music Expón. A rendezvény ideje alatt közel háromszáz hangszerbemutató és koncert volt. A Budapest Music Expón zárult az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntője. A versenyt a Fangler's nyerte, így a zenekar a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) jóvoltából 1 millió forint értékű hangtechnikai felszereléssel, a Hangfoglaló Program felajánlásának köszönhetően pedig 2 millió forintot érő egyedi pályázattal gazdagodott. Mellettük három együttes tehetségét ismerte el a zsűri különdíjjal, ők a Nene, a Ruby Harlem és a Carson Coma.  

A Budapest Music Expóra idén is több tízezer zeneszerető ember látogatott kiForrás: Budapest Music Expo

A Hanosz idén is kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Az év zenésze Köteles Leander, az év helyszíne az Analog Music Hall, az év zenepedagógusa díjat idén nem egy tanár, hanem egy intézmény, a Kőbányai Zenei Stúdió kapta. Az év felfedezettjei Berkes Olivér és Závodi Marcell, az év hangmérnöke Mohai György, az év hangtechnikusa Bácskay Gábor, az év fény- és látványtechnikusa Magony Zoltán, az év hangszerjavítója Medgyesi Tibor, az év zenei újságírója Hegedűs István, az év különdíjasa Jantyik Zsolt, a Budapest Music Expo különdíjas terméke a Pearl MinicPro Dobmodul és Pearl E-merge elektromos dob lett. A Budapest Music Expóra idén is több tízezer zeneszerető ember látogatott ki. „A 13. expó számomra jelenleg a legkedvesebb az összes eddigi közül, mivel az idei évben számtalan olyan jelentős történést sikerült megvalósítanunk, amit ezelőtt még senki sem csinált Magyarországon. Ilyen például a Magyar Gitárosok Fala, amivel tiszteleghettünk számos ma élő és alkotó gitáros előtt, vagy az oktatási szekció, amely páratlan összefogással jött létre. De említhetném a 93 szakmai programot is” – mondta Andrásik Remo főszervező.

TOVÁBBI TARTALMAK A ROVATBÓL