Nagy magyar versek szólnak a Várkert Bazárban

irodalom várkert bazár
Beck Zoli
Vecsei H. Miklós
Vágólapra másolva!
Októberben folytatódik a Várkert Irodalom új, Nagy Magyar Versek (ENEMVÉ) című irodalmi sorozata, amely havonta jelentkezik költői esttel, ahol három ismert színész és egy népszerű zenész lép fel mindig más szervező gondolat, összefűző ösvény alapján.
Vágólapra másolva!

Október 10-én, szerdán a forradalmakkal, szerelmekkel, a születéssel és az elmúlással folytatódik a Várkert Irodalom új, Nagy Magyar Versek (ENEMVÉ) című irodalmi sorozata. A progam havonta egy-egy költői esttel jelentkezik, ahol minden esetben három ismert színész és egy népszerű zenész lép fel. Az előadás verseit összefogó gondolat pedig mindig valami más. A szerdai előadás címe Szüzek voltunk lesz.

Az első est előadói voltak Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Vecsei H. Miklós és Beck Zoli Forrás: Földházi Árpád

A szerdán hallható, forradalmi, szerelmes, születéssel és halállal foglalkozó költeményeket Ady Enrdétől Pilinszky Jánostól, Weöres Sándortól, Tóth Krisztinától, Petőfi Sándortól, Kovács András Ferenctől, Kiss Ottótól, Jónás Tamástól, József Attilától, Szép Ernőtől, Kányádi Sándortól, Csoóri Sándortól, valamint Babits Mihály és Faludy György fordításaiból válogatták. Az est rendezője Seres Tamás, háziasszonya Ugron Zsolna lesz, az előadók pedig Hámori Gabriella, Bálint András, Fenyő Iván és a zenész Lotfi Begi lesznek.