Együtt mentek a Nemzeti Színházba a magyar olimpiai bajnokok

2018.10.09. 11:40

Az idén 25 éves Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében 14 világhírű magyar olimpikon nézte meg a Nemzeti Színház Körhinta című előadását. 

14 világhírű magyar olimpikon nézte meg a Nemzeti Színház Körhinta című előadását, és a közös színházi programot az idén 25 éves Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja szervezte. Az előadást Keleti Ágnes, Rejtő Ildikó, Kőbán Rita, Gyenge Vali, Dömölky Lídia, Köteles Erzsébet, Gelei József, Hesz Mihály, Vaskuti István, dr. Steinmetz Ádám, Kenéz György, Szalay Miklós, Szabó József és Liu Shaoang nézték meg. Ők tizennégyen összesen negyvenegyszer állhattak az olimpiai győzelmi dobogón: 20 arany-, 15 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek.

Az olimpiai bajnokok. Balról: Kenéz György, Szalai Miklós, Köteles Erzsébet, Szabó József, Rejtő Ildikó, Gelei József, Keleti Ágnes, Dömölky Lídia, Vaskuti István, Gyenge Valéria, dr. Steinmetz Ádám, Kőbán Rita, Hesz Mihály - Liu Shaoang hiányzik a képrőlForrás: Nemzeti Színház / Róth Tamás Géza

Az előadás előtt a klubtagok részt vettek a Nemzeti klasszikus Kulisszajárás programján, testközelből is láthatták az előadás díszletét, sőt még a körhintára is felülhettek. Az olimpiai bajnokok közül többen megjegyezték, hogy a közel kétórás előadás hatalmas fizikai teljesítményt is követelt a szereplőktől. Kőbán Rita kajakos nyelven, elismerően mondta, hogy szinte hihetetlen, hogy mindnyájan milyen hibátlan, emberfeletti pályát mentek.

további tartalmak a rovatból