Az Imagine című John Lennon-dal feldolgozása is szerepel özvegye, Yoko Ono jövő héten megjelenő albumán, a Warzone-on. Az új verzióban egy templomi orgona kíséri Ono hangját.

Yoko Ono templomi orgonával kiegészítve dolgozta fel az Imagine-t új albumán. A híres dal feldolgozása a jövő héten megjelenő Ono-lemezen, a Warzone-on jön ki. Az új verzióban Lennon özvegye egy templomi orgonával támogatta meg a hangzást. Yoko Ono azt mondta, „John örülne, hogy megcsináltam. Az új lemez dalai közül az Imagine volt az egyetlen, ami miatt ideges voltam, mert a számot az egész világ ismeri és számolhatok a kritikákkal. Mégis azt hiszem, nagyon fontos volt, hogy elkészüljön, az idegesség másodlagos.” Azt is mondta, hogy élvezte a munkát, fontosnak érezte az Imagine új változatban történt megjelentetését, ezért mindent elkövetett, hogy jó legyen a végeredmény.

Yoko Ono és John Lennon közösen írták az Imagine-tForrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Susan Wood

A 85 éves, japán származású Yoko Ono Warzone című munkája, amely erősen politikai indíttatású, csak néhány héttel fogja követni John Lennon legendás albuma, az Imagine múlt pénteki újramegjelenését. Az Imagine című dalt 1971-ben rögzítette az ex-Beatle, a producerek Lennon, Yoko Ono és Phil Spector voltak. Az özvegy azt mondta, „különleges időszak volt, mindketten egy jobb világról álmodtunk. Amikor befejeztük, egymásra néztünk, és csak annyit mondtunk: valóban megcsináltuk?”

John és Yoko hét albumot készítettek együtt, mielőtt a 40 éves Lennont 1980 decemberében egy őrült meggyilkolta lakhelyük, a New York-i Dakota ház előtt. A rock and roll egyik leghíresebb párja 1969-ben, a vietnami háború idején Amszterdamban, egy szállodai szobában két héten át az ágyában tüntetett látványosan a békéért. „Örülök, hogy az emberek manapság egyre többet gondolnak a békére. Akkoriban számos alkalommal elmondtuk, mennyire fontos, és úgy érzem, sikerrel tettük” – mondta Yoko Ono.