Dollármilliókat bukott az együtteséből kitett gitáros

2018.10.12. 17:23

Lindsey Buckingham beperelte korábbi együttese, a Fleetwood Mac tagjait. A 69 éves zenész azzal vádolja egykori zenésztársait, hogy megszegték a szerződésüket.

Lindsey Buckingham amerikai énekes, gitáros beperelte korábbi együttese, a Fleetwood Mac tagjait, akiket azzal vádol, hogy szerződést szegtek, amikor kitették a rockzenekar 2018-19-es észak-amerikai turnéjából, és azt állítja, ezzel több millió dollár bevételtől fosztották meg. A Fleetwood Mac idén áprilisban egy rövid közleményben azt írta, hogy meghatározó tagja, a csapathoz több mint negyven éve csatlakozott Buckingham nélkül indul új turnéjára. A Los Angeles-i fellebbviteli bírósághoz a héten benyújtott kereset szerint a 69 éves zenész hirtelen távozásának hátterében a turnéval és Buckingham tervezett szólókoncertjeivel kapcsolatos vitás kérdések állnak. A dokumentum szerint a Fleetwood Mac tagjai fejenként nagyjából 12-14 millió dollárt kerestek volna a múlt héten megkezdődött ötven állomásos koncertsorozattal, ám az együttes tagjai „szándékosan úgy jártak el, hogy akadályozzák Buckingham és a Live Nation koncertszervező ügynökség kapcsolatát, valamint a turnéból származó bevételhez való hozzájutását”.  

Lindsey Buckingham több mint 40 éve csatlakozott a Fleetwood Mac-hezForrás: AFP/Britta Pedersen

A kereset szerint Buckinghamet kevesebb mint egy héttel azután tették ki az együttesből, hogy a Fleetwood Mac meghatározó tagjai, Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood, John McVie és maga Buckingham  közösen léptek színpadra idén januárban a New York-i MusiCares jótékonysági gálán. Keresetéhez Buckingham csatolta annak a februári e-mailjének a másolatát is, amelyben arra kéri korábbi zenésztársait, hogy kerekedjenek felül a köztük lévő nézeteltéréseken. Az együttes egyelőre nem reagált a keresettel kapcsolatos megkeresésre. 1967-es megalakulása óta a Fleetwood Mac történetét a gyakran változó tagok közötti romantikus kapcsolatok és művészi nézetkülönbségek tarkítják.

további tartalmak a rovatból