Keresztben jégeső címmel tart emlékestet Bereményi Géza és Másik János. A két egykori szerzőtárs és barát így emlékezik Cseh Tamásra, aki idén lenne 75 éves. 

Idén lenne 75 éves Cseh Tamás, és ez alkalomból egykori barátai és szerzőtársai, Bereményi Géza és Másik János prózával megfűszerezett zenés estekkel emlékeznek az énekesre. Az első ilyen fellépésük még márciusban volt, ezt fejelik meg most ráadás estekkel. A következő október 31-én lesz a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Számolni kell azzal is, hogy az előadás folyamatosan változik, ezért a szervezők azoknak is ajánlják, akik esetleg már látták tavasszal. 

Keresztben Jégeső lett az est elnevezése, ami Az igazi levél nővéremnek című album egyik ismert dalának címéről kapta a nevét. A műsorban a Levél nővéremnek, a Levél nővéremnek 2, és Az igazi levél nővéremnek lemezekről is elhangzanak dalok sok más szerzemény mellett. Egyébként ezek azok az albumok, amelyeken ők hárman együtt dolgoztak. Az emlékesten Bereményi Géza készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket. 

A szerzőpáros a következő sorokkal ajánlja az előadást: „az író-költő készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket, a zeneszerző-énekes az író-költő Cseh Tamással írt dalait, az író-költővel írt dalait, és hármuk közös dalait énekli. A regényrészletek és dalok fogaskerekekként lendítik egymást tovább és tovább a lélek száguldó országútján, amíg véget nem ér az egész műsor.”