Utolsó albumával óriási rekordot állított fel a tavaly meghalt zenész

Johnny Hallyday
Johnny Hallyday óriási sztár volt Franciaországban. Egyszerűen a francia Elvisként emlegették. Több mint 50 éves karrierje alatt 110 milliónál is több lemezt adott el.  Hallyday 74 évesen halt meg december 6-án. Évek óta küzdött a rákkal.
Vágólapra másolva!
Több mint 780 ezer példányt adtak el Franciaországban Johnny Hallyday posztumusz albumából.
Vágólapra másolva!

Egy hét alatt 780 177 példány kelt el Johnny Hallyday francia rockénekes Mon pays c'est l'amour című posztumusz albumából. Ez franciaországi rekordnak számít – jelentette be pénteken a Warner Music France lemezkiadó. Thierry Chassagne, a kiadó elnöke közleményében leírta, ez a franciaországi zenetörténetben

a legnagyobb eladott példányszám, amelyet a megjelenést követő héten egy lemeznek sikerült elérnie.

Érdekesség, hogy a korábbi rekordot is Hallyday állította fel 2002-ben 305 634 eladott példánnyal. „A rajongók várták ezt a kivételes albumot. Nagy büszkeséggel gondolok azokra, akik ezen a különleges és megrendítő produkción dolgoztak” – Chassagne.

Johnny Hallyday búcsúztatása

Százezrek az utcákon Párizsban

A lemez megjelenése napján 300 ezer példányban kelt el, és három nap alatt lett gyémántlemez, azaz több mint félmillió példány fogyott belőle. „A CD-gyártók régóta nem voltak ilyen megpróbáltatásnak kitéve, hogy ekkora közönségigényt kiszolgáljanak” – ezt már Stu Bergen, a Warner Music Group kereskedelmi részlegének főigazgatója mondta. A posztumusz album, a Mon pays c'est l'amour a tavaly decemberben meghalt énekes várhatóan legnagyobb kasszasikere lesz, annál is inkább, mivel karácsony előtt került a piacra.