Pénteken Galambos Erzsit ünnepelte a József Attila Színház társulata, a színésznő karrierje éppen 70 éve indult. Az évforduló alkalmából lovas hintóval vitték a színházba, ahol a közönség, és pályatársai is köszöntötték. 

Galambos Erzsit ünnepelte az egész József Attila Színház, ugyanis pénteken volt 70 éve, hogy elindult a színésznő karrierje. Nemcsák Károly igazgató és Zöld Csaba színész hintón vitték a művésznőt az ünnepi előadásra. Galambos Erzsi a fogatról leszállva, csak annyit mondott, hogy még sosem utazott konflison a pesti éjszakában, és szívesen indul minden este hamarabb, ha lófogaton érkezhet.  

Galambos Erzsit lovas kocsival vitték a színházbaForrás: József Attila Színház

A színház művészei szerenáddal várták az ünnepeltet. Felcsendültek kedvenc dallamai, majd a nézők vastapsa közepette indult el a kulisszák mögé. A Veszek egy éjszakát című előadás végén Hegedűs D. Géza, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese köszöntötte és méltatta. Rónai Pál, az Operett Színház karnagya, mint pályatárs és, mint a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja köszöntette. Fila Balázs és Ömböli Pál a Boldogság duettel lepték meg, a József Attila Színház társulata pedig egy végeláthatatlan számsorral azonosított csillagot regisztrált, így Galambos Erzsi egy igazi csillagot is kapott az évforduló alkalmából. 

Galambos Erzsit ünnepelték pályatársaiForrás: József Attila Színház

„Csak annyit tudtam, hogy negyed hatkor a ház előtt kell lennem. Ott várt rám az igazgatóm, Nemcsák Károly és egyik legkedvesebb partnerem, Zöld Csaba, akik frakkban vittek el a Margitszigetre, majd hintóval vittek be a József Attila Színházba, ahol aznap este a Veszek egy éjszakát című darabot játszottam. Ahogy beléptem, az egész színház engem várt, és énekeltek a tiszteletemre, sőt egy igazi csillagot is kaptam tőlük az égen” – mondta Galambos Erzsi a Borsnak. A színésznő azt is hozzátette, hogy vannak még tervei, amiket meg szeretne valósítani a színpadon. „Több darabban játszom még mindig, hamarosan lesz olyan nap, amikor egymás után két Mici néni két életé-t is játszunk. Jövőre már a 88. életévemben leszek, a családom és a közönség szeretetének köszönhetően élek és csinálom tovább a dolgom. Vannak még terveim, amiket szeretnék a színpadon megvalósítani. Közben igyekszem sok időt tölteni a gyerekemmel és az unokámmal”– mondta.