A magyar nézői szavazatok alapján a 2018-as MTV Europe Music Awards hazai győztese a Follow The Flow, így november 4-én ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi díjak átadóján, Bilbaóban. A gálát és az azt megelőző bejelentkezést a vörös szőnyegről a magyar zenecsatorna élőben közvetíti.

A magyar MTV nézői október 4. és 29. között adhatták le szavazatukat kedvencükre, a Wellhello, a Halott Pénz, a Margeret Island, a Follow The Flow és Caramel egyaránt esélyesként indultak az elismerésért. A összesítés alapján az öt jelölt közül az EMA 2018-as magyar nyertese a Follow The Flow lett. A hazai hiphopszcénából már korábban is nagy ismeretségnek örvendő Fura Csé, BLR és Szakács Gergő alkotta formáció izgalmas színfoltja a magyar zenének.  

Follow The Flow képviselheti Magyarországot a nemzetközi díjátadón BilbaóbanForrás: Follow The Flow

A 2018 tavaszán megjelent Nem tudja senki című számukhoz készült klipjük már elérte a 27 milliós megtekintést a YouTube-on. Az együttes nemcsak a díjat nyerte el a nézői szavazatok alapján, hanem ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi díjátadón, Bilbaóban.

A 2018-as MTV EMA november 4-én, vasárnap este kilenc órakor kezdődik a Bilbao Exhibition Centre-ben, a spanyolországi Barakaldóban. Az év egyik legmeghatározóbb zenei eseményének műsorvezetője az Oscar-díjra is jelölt színésznő és énekes-dalszerző, Hailee Steinfeld lesz. Fellép Nicki Minaj, a Grammy-díjas Alessia Cara, valamint Marshmello és Anne Marie is. Lindsay Lohan és Ashlee Simpson díjátadóként érkeznek, és egy vadonatúj díj, az MTV EMA Generation Change Award is gazdára talál az este folyamán. 2018-as MTV European Music Awards Global Icon díjának idei győztese,Janet Jackson nemcsak a díjat veszi majd át, hanem egy válogatással is készül legnagyobb slágereiből. Az MTV EMA a világ minden pontjáról, több mint 180 ország rajongói számára nyújt páratlan, több platformon is elérhető élményt. A nemzetközi díjátadó gálát élőben, magyar idő szerint 21 órától lehet majd nézni a magyar MTV-n, de a vörös szőnyeges bejelentkezés már 20 órakor elkezdődik. A nemzetközi versenyben november 3-án éjfélig szavazhatnak a rajongók kedvencükre az mtvema.com oldalon.

A Follow the Flow kapta idén az év felfedezettjének járó Petőfi Zenei Díjat a Strand Fesztiválon:

Egyhangúlag mondtak le a díjról az énekesnők Fábián Juli javára

Megható gesztusok és meglepetések is voltak a Petőfi Zenei Díjkiosztón.