Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

2018.11.21. 10:42

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.

A 2018-as Junior Prima díjat zeneművészet kategóriában tíz fiatal tehetség vehette át kedden este Budapesten. Az idei díjazottak között van Balogh Máté zeneszerző, Demény Balázs zongoraművész, Dolfin Benedek csellista, Horváth Benedek zongoraművész, Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Kovács Gergely zongoraművész, Pataki Bence operaénekes, Rafael Márió dzsesszzongorista, valamint Rajna Martin karmester és Tomasz Máté Milán csellóművész.

Az átadón készült többi fotóért kattintson a képre!Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az elismerést, amiben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült, 11. alkalommal adták át idén. A zsűrinek is van három olyan tagja, akik korábban elnyerték a Junior Prima Díjat - emelte ki Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a keddi átadón. Azt is elmondta, hogy „akinek lehetősége van, támogatnia kell a kultúrát lehetőségéhez mérten, ez az az MVM kötelessége is.” A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora pedig azt mondta, „Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekben. Az idei díjazottak erős láncszemei lesznek a magyar kultúrának és művészetnek.”

2018-ban a zsűri tagja volt Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Binder Károly Erkel-díjas zeneszerző, zongorista; Boldoczki Gábor Liszt-díjas trombitaművész, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongorista, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező; Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, valamint Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester.

további tartalmak a rovatból