Olaszországban turnézik a Recirquel társulat

Recirquel Újcirkusz Társulat
Vágólapra másolva!
November végén Olaszországban turnézik a Recirquel Újcirkusz Társulat. A már több országban komoly szakmai és közönségsikert aratott, A Meztelen Bohóc című produkciójukkal indulnak útra. Az egész estés előadás 2014-ben debütált Magyarországon, és ez a társulat legmonumentálisabb darabja. 
Vágólapra másolva!

A legmonumentálisabb darabjával, A meztelen bohóc-cal indul néhány napos olaszországi turnéra a Recirquel Újcirkusz Társulat. A produkcióban egyszerre van jelen az óriási fizikai teljesítmény, a kifinomult mozdulatok és a melankolikus lírai érzékenység. Az előadás 2014-ben debütált Magyarországon, és 2017 januárjában Cannes-ban több mint 2400 néző előtt adták elő. Szintén 2017-ben pedig már héberül is bemutatkozott Tel-Avivban, az Izraeli Operaházban.

Ott több mint hétezren nézték meg.

A produkciót, ami az évek során nem csak a közönség, de a kritikusok kedvencévé is vált, a társulat november 23-27. között két észak-olaszországi város színházában, Vicenzában és Rovigoban mutatja be. A turné egyik érdekessége, hogy Olaszországban tartják A Meztelen Bohóc századik előadását, ezúttal olasz nyelven.

A Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője, Vági Bence korábban azt elmondta, hogy már francia, héber és lengyel nyelven is bemutatták a produkciót, és eddigi tapasztalataik szerint a nyelvtanulás mindenképpen megéri, hiszen a nézők nagyra értékelik a gesztust, hogy az anyanyelvükön láthatják az előadást, és

sokkal intenzívebben élik is át azt.

Újra tarol a magyar társulat előadása a világ legnagyobb fesztiválján

Tarolnak a magyarok a világ legnagyobb művészeti fesztiválján, az Edinburgh Fringe Festivalon. A Recirquel Társulat My Land című darabját Vági Bence rendezte, és az előadást a magyar közönség is láthatja majd, itthoni premierje októberben lesz a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.

A magyar közönség legközelebb december 3. és 31. között a Müpa Kultúr Kültér című programsorozata keretében találkozhat a Recirquellel: a társulat decemberben összesen 26 alkalommal mutatja be új, ünnepi hangulatú, formabontó előadását. A Kristály című produkció igazi műfaji csemege lesz, a Müpa előtt felállított cirkuszsátorban a közönség testközelből csodálhatja meg az artisták lélegzetelállító mutatványait, sőt maga is a cirkuszitér részévé válhat.