Ismét Budapestre jön a Gregorian

2018.11.27. 14:16

Természetesen idén is adventkor turnézik a Gregorian a Holy Chants nevű turnéjával. December közepén koncerteznek a Mom Sportban.

Az adventi időszak közepén, december 13-án ad koncertet a német Frank Peterson által alapított formáció, a Gregorian. A koncert a Mom Sportban lesz, és a formációtól ezúttal is a hagyományos középkori és a modern dalok fúziójára lehet számítani. A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertsorozat már novemberben elkezdődik és december 13-án a MoM Sportban lesz a budapesti állomása. A koncerten felcsendülnek a legmeghittebb karácsonyi dalok kissé misztikus, a Gregorianra jellemző stílusban.

A szerzetesi ruhába öltözött, klasszikus zenei képzettségű énekeseket egy rockegyüttes kíséri. A zenét kitűnő, egyedülálló izgalmas látványvilág egészíti ki, füst, tűz, egyéb pirotechnikai effektek, tükrök és  speciális világítás. A Gregoriant 1991-ben alapították, ami után nem sokkal egy hosszabb szünet volt, de 1998 óta aktívak, és gyarapítják rajongótáborukat. A legnépszerűbb zenéket dolgozzák fel a jellegzetes gregorián kórushangzással. A társulat több mint 10 millió lemezt adott már el, és jó pár telt házas koncert van a háta mögött. A budapestei koncertre itt lehet jegyet vásárolni.

további tartalmak a rovatból