Bokrétaünnep az Eiffel Műhelyházban, Puccini-évad az Operában

Bokréta ünnep az Eiffel Műhelyházban
Bokréta ünnep az Eiffel Műhelyházban
Vágólapra másolva!
„Az Opera korszerűsítésének legnagyobb és legszembetűnőbb fejezete az új játszóhely, raktár és látogatóközpont, vagyis az Eiffel Műhelyház kialakítása. Az épülettel infrastruktúrát és próbarendet érintő problémák egyaránt megoldódnak majd. Az épület 2019-ben belakhatóvá, játszhatóvá válik, áprilistól kezdve fokozatosan bővülő bel- és külcsínnel” – mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója a sajtóbejárással egybekötött jelképes bokrétaünnepségen. A főigazgató az eseményen felhívta a figyelmet az Operaház szombaton kezdődő Puccini-évének első előadására is.
Vágólapra másolva!

A bokrétaünnepséget a hagyományok szerint akkor tartják, amikor az építkezés elér az épület legmagasabb pontjához.

Bokrétaünnep az Eiffel Műhelyházban MTI/Máthé Zoltán

Marosi Miklós építész, az Eiffel Műhelyház beruházástervezője az eseményen elmondta: nem akarnak egy Ybl Miklós által tervezett palotával versenyezni, hiszen a műhelyház egy ipari műemlék. Ezért

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója már kinevezésekor hangsúlyozta, mennyire fontos az intézmény működése szempontjából egy „integrált műhely-, raktár- és próbacentrum” létrehozása.

Eiffel Bázis, Műhelyház – látványterv Forrás: Opera

A főigazgató a bokrétaünnepen szólt arról is, hogy a vasárnap kezdődő évadot Giacomo Puccini és barátai alkotásainak szentelik.

Ókovács Szilveszter az Eiffel Műhelyház bokrétaünnepén MTI/Máthé Zoltán

A Puccini Itáliája elnevezésű tematikus évadban a szerző összes művét bemutatják.

December 1-én A Nyugat lányát tekinthetik meg az érdeklődők Vaszilij Barkhatov rendezésben.

Az itthon ritkán játszott alkotást az Opera 47 év után mutatja be újra.

A Nyugat lánya eredetileg a Vadnyugaton játszódik, de

Vaszilij Barkhatov rendező a mű univerzális témáira tekintettel a cselekményt Nyugat-Európába helyezte.

Az orosz rendező először dolgozik Budapesten, ahol újszerű megközelítésével a mai kor legaktuálisabb problémáira reflektál.

Minnie-t a két szereposztás szerint Bátori Éva és Rálik Szilvia énekli. A főbb férfi szerepekben Gaston Rivero és Boncsér Gergely, valamint Szegedi Csaba és Florin Estefan hallható majd, de fellép mások mellett Balczó Péter és Bakonyi Marcell is. Az előadásban a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara (karigazgató Csiki Gábor) működik közre, a darabot Kocsár Balázs fő-zeneigazgató vezényli.