Komoly kulturális szövetség tagja lett a Nemzeti Színház

Kozma András dramaturg
Silk Road International League of Theatres
Vágólapra másolva!
A Silk Road International League of Theatres (Színházak „Selyemút” Nemzetközi Ligája) tagjává fogadta a Nemzeti Színházat.
Vágólapra másolva!

A világszerte több mint 100 tagot, illetve tagszervezetet magába foglaló Silk Road International League of Theatres (Színházak „Selyemút” Nemzetközi Ligája) 2018. november 30-án a Guangzhou-i (Kanton) Operaházban ünnepélyes keretek között tagjává fogadta a magyar Nemzeti Színházat. A Nemzeti képviseletében Kozma András dramaturg átadta a szervezet alapítóinak a Vidnyánszky Attila vezérigazgató által aláírt együttműködési megállapodást, majd december 1-jén, a szervezet éves közgyűlésén, videóvetítéssel egybekötött

prezentációt tartott a Nemzeti Színház működéséről,

illetve a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) ötéves történetéről.

Kozma András dramaturg és a Silk Road International League of Theatres képviselői Kínában Forrás: Nemzeti Színház

A kínai kulturális élet nagyjából 40 legjelentősebb intézménye és előadóművészeti szervezete mellett számos fontos európai, amerikai és afrikai intézmény is

részese ennek a rendkívül kiterjedt kulturális szövetségnek,

többek között Európából a francia Nemzeti Színházak Szövetsége, a moszkvai Vahtangov Állami Színház, a spanyol El Teatro Real, a genovai Teatro Carlo Felice, illetve a modenai Emilia Romagna Teatro Fondazione, az angol Sheffield Theatres, a Litván Nemzeti Színház, illetve a Litván Nemzeti Opera és Balett Színház, a bolgár Ivan Vazov Nemzeti Színház, az Ukrán Nemzeti Operaház, Dél-Amerikából a brazíliai Dell'Arte Solucoes Culturais, a kolumbiai Teatro Libre, Afrikából az Algériai Nemzeti Színház, a Szudáni Nemzeti Színház, illetve számos egyéb fontos kulturális intézmény.

Kozma András prezentációja Kínában Forrás: Nemzeti Színház

Magyarországról eddig a Művészetek Palotája nyert felvételt a szervezetbe. A SRILT hosszú távú intenzív kulturális együttműködés kialakítását tűzte ki célul az öt kontinens előadó-művészeti szervezetei és intézményei között.