A néhány napja mozikba került új magyar vígjáték, a BÚÉK egy fontos témája, hogy miként szólnak bele az életünkbe az okostelefonok. Milyen titkokat őriz a mobilunk, és mi lenne, ha valaki más kezébe kerülne a tartalmuk. Vajon bátran odaadnánk akár a barátainknak az életünk titkait is őrző, fotókkal és intim SMS-kel teli telefonunkat? Az Origo most arra kereste a választ, hogy mit titkolnak a BÚÉK színészei.

Nekem sajnos abszolút van érzelmi viszonyom a telefonommal, bár küzdök ez ellen– mondta el az Origónak az Aliz szerepét megformáló Szávai Viki. Mindehhez egy pikáns információt is hozzátett: Nagy titkaim nincsenek, mégsem szeretném, ha más is belenézne a mobilomba. Egyszer az e-mailjeimben kutatott az akkori párom, és bizony nem lett jó vége a kapcsolatnak...

BÚÉKForrás: Origo

A Dömét játszó Elek Feri sem adná ki a kezéből a telefonját. Főleg nem játszana olyan játékot, mint amilyet a filmben ábrázolt figurák.

Hasonlóan gondolja mindezt Törőcsik Franciska is, aki a kissé naiv Fanni szerepét kapta a BÚÉK-ban. Az én mobilom is tele van másra nem tartozó üzenettel, fotóval. Mivel szeretem a vaskosabb humort, természetesen van olyan SMS-váltás a telefonomban, ami, ha kikerülne, nem lenne egyszerű kimagyarázni. Mindenkinek vannak titkai, és ezeket illik tiszteletben tartani.

– mondta el az Origónak Törőcsik Franciska.

Lengyel Tamás és Törőcsik Franciska a BÚÉK című filmbenForrás: Origo

A Saci figuráját megjelenítő Bata Éva telefonja azonban nem rejt titkokat.

Talán fura, de nekem nincs ilyen tartalom a telefonomon. Lehet, hogy nagy a szám, de azt hiszem, nincs valami sok titkolnivalóm   – mondta el a színésznő.

A filmbeli Kristófot, Márkot és Gábort alakítóMészáros Béla, Lengyel Tamás és Hevér Gábor egyöntetűen azt mondják, hogy családtagjaik, szűk baráti körük előtt nincs titkuk.Így esetükben nem lenne hatalmas probléma, ha más kezébe kerülne a telefonjuk. Bár egyikük azért hozzátette – ragaszkodva a nyilvánosság előtti inkognitójához –, hogy ez korábban másként volt.

Goda KrisztinaForrás: Origo

A BÚÉK című film egyébként nemcsak szórakoztató vígjáték, hiszen fontos, komoly kérdéseket is feszeget, igazi dramedy. A színészi játék briliáns, a rendező-forgatókönyvíró Goda Kriszta-Divinyi Réka páros pedig ismét nagyot alkotott.