Hatalmas összegért árverezték el Frank Sinatra emléktárgyait

2018.12.09. 17:48

Nagy érdeklődés mellett, a vártnál magasabb áron keltek el a Frank Sinatrához köthető emléktárgyak egy New York-i árveréssorozaton, amelyet a 20. század egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású zenei művészének hagyatékából rendeztek.

Az eladásra kínált 304 Sinatra-relikvia csaknem az utolsó szálig elkelt.

Az árverés összesen 9,2 millió dollár (2,6 milliárd forint) bevételt hozott - közölte szombaton a Sotheby's aukciósház, amely szerint az árverésen 30 ország 300 licitálója vett részt.

Frank Sinatra az 1952-es "Ismerje meg Danny Wilsont" c. filmjébenForrás: Origo

Meglepően nagy volt az érdeklődés az énekes-színész absztrakt festményei iránt, amelyeknek mindegyike legalább 100 ezer dollárért (28,5 millió forint) talált gazdára. Az öt festmény közül kettőt darabonként 137 500 dollárért (39,2 millió forint) adtak el, ami a becsüsök által jósolt leütési ár nyolcszorosa.Frank Sinatra kedvenc hobbija volt a festés. A képeket akkor festette, amikor már több mint 70 éves volt.

A becsült ár csaknem hatszorosáért, 687 ezer dollárért (196 millió forint) vitték el azt a portrét, amelyet Norman Rockwell festett az énekesről.

A híres, Norman Rockwell által festett Frank Sinatra-portré közel kétszáz millió forintért kelt elForrás: arthive.com

Barbara Sinatra több mint 20 karátos gyémánt eljegyzési gyűrűjét, amelyet Frank Sinatra egy pezsgőpohárba rejtve adott át kedvesének, 1,7 millió (480 millió forint) dollárért árverezték el még kedd este.Az 1988-ban meghalt Frank Sinatra színészként és énekesként is világsikereket ért el. Többször házasodott, a modell Barbara Sinatrával 1976-tól haláláig élt házasságban.

Barbara és Frank Sinatra Cary Grant és Dean Martin társaságában a Las Vegas-i Caesars Palace luxushotelben 1979. december 12-énForrás: MTI/EPA/LVNB/Cliff Stanley - Gary Angel

Jótékonyságáról híres utolsó felesége tavaly halt meg. A magánéletük és a rivaldafényben töltött pillanatok emlékét őrző tárgyakat, amelyekből az árverést rendezték, Barbara Sinatra tavaly bekövetkezett haláláig őrizte.
Az árverés bevételét karitatív célokra fordítják.