A Queen Bohemian Rhapsody című száma lett a 20. század legtöbbet streamelt dala.

A Universal Music Group (UMB) kiadó kedden jelentette be, hogy a 20. század legtöbbet streamelt dala a Queen Bohemian Rhapsody című slágere. Azt a közleménybe a kiadó is megemlítette, hogy az együttes, azon belül is leginkább Freddie Mercury történetét feldolgozó Bohém rapszódia című film komoly lendületet adott a dalnak. 

Az UMG közleménye szerint az 1975-ben megjelent kislemezt és videoklipet több mint 1,6 milliárdszor indították el világszerte a különböző zeneszolgáltatóknál. A Bohemian Rhapsody olyan klasszikusokat utasított maga mögé, mint a Nirvana Smells Like Teen Spirit-je, a Guns N' Roses Sweet Child O'Mine-ja. A Queen-sláger egy másik kategóriában is a legjobb tudott lenni: ez lett minden idők legtöbbet streamelt klasszikus rockszáma is.

Bohém rapszódia: nem bonyolították túl

A huszadik század közepén létrejött a művésznek (szórakoztatóipari szakmunkásnak?) egy új típusa: dalokat szerez, előadja azokat és menedzseli az általa létrehozott márkanevet. Azok tudtak a könnyűzene világának nehéz körülményei, kőkemény versenye közepette tartósan a porondon maradni, akiknek mindhárom területhez volt érzékük. Az új Queen-filmben is látunk jeleneteket, amelyekben hosszú hajú rockzenészek harcolnak az önmegvalósításért öltönyös-nyakkendős menedzserekkel.

A Rami Malek főszereplésével készült Bohém rapszódia című film egy új nemzedékkel ismertette meg a brit rockegyüttes történetét. Öt héttel a megjelenése után a mozi immár minden idők legnagyobb bevételt produkáló zenés életrajzi filmje, amelyre világszerte 600 millió dollár (170 milliárd forint) értékben váltottak jegyet. A múlt héten Maleket Golden Globe-díjra jelölték az alakításáért, és várhatóan az Oscar-jelölést is megkapja januárban.