Átadták az ország első CD automatáját

2018.12.17. 14:50

A budapesti Lumen Kávézóban átadták az ország első CD automatáját, ahonnan mostantól mindenki egy gombnyomással szerezheti be fizikai formában a kedvence lemezét. 

Az MZK Publishing egy független zeneműkiadó, fő profiljuk az előadók jogdíjának kezelése - tehát leegyszerűsítve azért vannak, hogy a zenészek az alkotási folyamatra koncentrálhassanak, és mindenféle adminisztráció és utánajárás nélkül juthassanak az őket megillető pénzekhez. Emellett lemezkiadással, online terjesztéssel, valamint menedzsmenttel és bookinggal is foglalkoznak. Most pedig a széleskörű repertoárjukba – a Punnany Massiftól a Fran Palermon át Christopher Waverig tartoznak hozzájuk előadók - engednek betekintést, hiszen

az MZK Publishing ötlete nyomán készült el az ország első CD automatája.

„A CD-t nem kell visszatekerni, mint a kazit és kisebb helyen elfér, mint egy bakelit, ugyanakkor lehet mellé bookletet készíteni sok színes képpel. Gyorsan legyártják és elfér az automatában is." – mondta el a projektről a sajtóközlemény szerint Muhari Krisztián, az MZK Publishing ügyvezetője, aki egyébként a Bohemian Betyars zenekar tagja.

Íme!Forrás: Vatai Réka

Az automatában az MZK Publishinghoz tartozó zenekarok lemezei kapnak helyet, első körben például a Bohemian Betyars, az Aurevoir., Antonia Vai, a Papaver Cousins és a Mandaan kiadványai. Az MZK ugyanis

az automata tartalmát folyamatosan frissíti majd legújabb lemezeivel.

Az automata a Hozom a zenét kampány első fontosabb mérföldköve, amit majd különböző akciók, élőzenés események követnek még. Az ország első CD automatája tehát december 15-től már használható a Lumen Kávézóban.