Meg sem nézte a filmet, de mindenkit beperel

2019.01.07. 12:48

Szerinte azok szerepeltek a zaklatási ügyeiről szóló dokumentumfilmben, akik mindig is utálták őt. 

A hétvégén leadta a Lifetime csatorna az R. Kellyről szóló mini dokumentumsorozatát, amiben körülbelül 50-en nyilatkoztak, és aminek témáját az R&B-énekes zaklatási ügyei adták. Rengetegen nyilatkoztak, régi barátnők, feleség és többen a zenész legszűkebb köreiből. A nyilatkozók egyértelműen R. Kelly visszaéléseit támasztották alá, egy sem volt köztük, aki a védelmébe vette volna. A 3 részes sorozatot pénteken kezdték, vasárnap lett vége, és már be is indult a fenyegetőzés. A TMZ információi szerint R. Kelly egy másodpercet nem nézett meg egyik részből sem, de terve szerint mindenkit be fog perelni, akinek bármi köze van a sorozathoz. Természetesen ebbe a körbe beletartozik a Lifetime csatorna is.

R. Kelly mindenkit be akar perelniForrás: Getty Images/Scott Legato

A zenész a filmet egy bosszúhadjáratnak tartja, amit szerinte néhány producer és olyan emberek indítottak ellene, akik mindig is utálták őt. Állítólag a nyilatkozók felét nem is ismeri, a másik feléről meg úgy gondolja, hogy ilyen-olyan okokból mindig is gyűlölték őt. A TMZ azt írta, R. Kelly több olyan embert is ismer, akik azért szerettek volna megszólalni a filmben, hogy megvédjék őt, de a készítők hallani sem akartak ezekről.

Nehéz bármit is mondani arról, milyen esélyekkel indulna R. Kelly egy-egy ilyen perben, de mindenképpen beszédes, hogy eddig még soha nem ítélték el semmilyen ügyben. Az első nagyobb még a 2000-es években volt, amikor előkerült egy videófelvétel, amin sokan úgy látták, hogy ő szerepel egy gyerekkel. Az utóbbi években egyre több nő jelentkezett olyan történetekkel, amelyekben R. Kellyt egyszerűen szexuális ragadózónak nevezték. Volt közöttük nemi erőszakról szóló, de olyan is, ahol kiskorúak voltak az állítólagos áldozatok, és akadt olyan beszámoló is, aki azt állította, hogy szektába gyúrva tart fogva szexuális rabszolgákat. Egyébként a pereskedést már az első rész múlt heti levetítése után belengette a zenész. Az egyetlen nagyobb név, aki szerepelt a filmben, John Legend volt, aki nem válogatta meg a szavait, ugyanis a Twitteren azt írta, hogy esze ágában sem volt mentegetni valakit, aki gyerekeket erőszakolt meg. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK