Külön honlappal akar lejáratni mindenkit, aki beszélt róla a tévének

R Kelly
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 25: R. Kelly performs at Barclays Center on September 25, 2015 in the Brooklyn, New York City. (Photo by Taylor Hill/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Nem volt elég neki, hogy tervei szerint mindenkit beperel, aki szerepelt a szexuális zaklatásairól szóló dokukmentumfilmben, még külön honlapot is készíttet, hogy nyilvánosan járassa le őket. 
Vágólapra másolva!

Komoly ellentámadásba lendült R. Kelly, miután a hétvégén lement a zenész szexuális zaklatásairól szóló dokumentumfilm az amerikai Lifetime csatornán. A háromrészes minisorozatban körülbelül 50-en szólaltak meg, és a legtöbben R. Kelly

szexuális visszaéléseiről számoltak be.

Az ismert zenészek közül John Legend és Chance The Rapper nyilatkoztak, igaz, ők nem zaklatási történetekről számoltak be.

R. Kelly már a 2000-es években bíróságra került, de minden vádpont alól felmentették Forrás: Getty Images/FilmMagic/Taylor Hill

Már a hét elején kiderült, hogy R. Kelly jogi útra szeretné terelni a dolgot. Igaz, hogy egy másodpercet sem látott a filmből, de állítólag mindenkit be akar perelni, akinek köze volt a Lifetime sorozatához. Így nyilván a filmet sugárzó csatornát is perelné. Egyelőre hivatalos jogi lépéseket nem tett, viszont

egy partizánakciót már elindított.

Létrehozott egy honlapot, aminek a Surviving Lies ('túlélni a hazugságokat') címet adta, rájátszva a Liffetime dokumentumfilmjének címére, a Surviving R. Kelly-re ('túlélni R. Kellyt'). A honlappal próbálná ízekre szedni az ellene felhozott vádakat, valamint a róla nyilatkozókat. Egyelőre nincsenek tartalmak az honlapon, az azt megtámogató Facebook-oldalt pedig gyors ütemben el is távolította az üzemeltető a közösségi normák megszegésére hivatkozva. Azt már lehet tudni, hogy R. Kelly egyszerű bosszúhadjáratnak tartja az egész dokumentumfilmet, mert szerinte a benne megszólalók személyes vagy egyéb okok miatt már évek óta gyűlölik őt.

R. Kelly első komolyabb ügye még a 2000-es években volt, amikor kikerült a netre egy amatőr felvétel, amin valószínűleg ő szerepelt egy kiskorú lánnyal. A vádat elejtették, R. Kelly pedig kisétált a teremből. Nyilván a metoo-kampánynak is köszönhetően, leginkább az utóbbi években jelentkezett be egyre több nő, akik azt állítják, hogy R. Kelly zaklatta óket. Többek közt a felesége is kitálalt, hogy a zenész egyszer majdnem megfojtotta.