A Dávid-szobor miatt hatalmas a túlzsúfoltság a firenzei galériában

2019.01.14. 19:31

Cecilie Hollberg, a Michelangelo Dávid-szobrát is bemutató firenzei Galleria Dell'Accademia igazgatója túlzsúfoltságra panaszkodik: 300 ezerrel nőtt a látogatók száma.

Az igazgató egy hétfőn adott interjújában azt mondta, hogy 3 éve tartó hivatali ideje alatt

évi 1,4 millióról 1,7 millióra emelkedett a látogatók száma.

A német Cecilie Hollberg az egyetlen külföldi nő, aki olasz állami múzeumot vezet. A galéria élére egy kulturális reform keretében került, aminek célja az volt, hogy modernizálják az olaszországi múzeumok bürokratikus rendszerét.

Az volt a cél, hogy a múzeumokat a 19. századból a 20. századba katapultáljuk. Az világos volt, hogy ez nem egyszerű. De ami ránk várt, túl van minden képzelőerőn

- mondta Hollberg.

A Galleria Dell'Accademia Olaszország leglátogatottabb intézményei közé tartozik, főleg azért, mert itt található a világhírű Dávid-szobor. Az igazgató a munkakörülményeket "kalandosnak" nevezte.

A világhírű Dávid-szobor miatt rengetegen látogatnak a múzeumbaForrás: Visit Florence

Azt mondta, a klímaberendezés már 40 éves, ruhatáruk nincs, az elmúlt években a vízellátást meg kellett duplázni, az internetet pedig modernizálni. „Néha egy nap kellett ahhoz, hogy egy e-mailt megnyissak" - mondta Hollberg, aki szerint a galéria munkaerőhiánnyal is küzd.