Missy Elliott az első női rapper, aki a Dalszerző Hírességek Csarnokába kerül, ahová 2019-ben Cat Stevens legendás brit énekest is beiktatják.

Missy Elliott lesz az első női rapper, aki bekerül a Dalszerző Hírességek Csarnokába. Az amerikai énekesnőt idén iktatják be többek között a brit énekessel, Cat Stevensszel együtt. Az idei művészek között lesz még Tom T. Hall, akit Johnny Cash a kedvenc dalszerzőjének nevezett, Jack Tempchin, aki az Eagles és Glenn Frey szólóalbumaira írt számokat, valamint Dallas Austin, aki többek közt Pinknek és Madonnának is írt slágereket.

Missy Elliott tavaly nyáron New OrleansbanForrás: Getty Images/WireImage/Paras Griffin

Missy Elliott a harmadik rapper, aki a csarnokba kerül, az első Jay-Z volt két éve, a második pedig Jermaine Dupri tavaly. Elliott saját számain kívül Beyoncénak, Whitney Houstonnak és Aaliyah-nak is szerzett slágereket.

A csarnok új hírességeit június 13-án iktatják be a New York-i Marriott Marquis szállodába szervezett gálán. Azok a dalszerzők kerülhetnek közéjük, akik legalább húsz éve írnak számokat. A hetvenéves Cat Stevens, akit 1978-as áttérése óta Yusuf Islamnak hívnak, első albuma 1967-es megjelenése óta számít sikeres dalszerzőnek, olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Morning Has Broken vagy a The First Cut Is the Deepest, amit sok híres énekes, köztük Rod Stewart és Sheryl Crow is előadott.