Ed Sheeran nem akar füvezni többet

Ed Sheeran
Berlin, 2018. február 23. Ed Sheeran brit énekes-dalszerző a Songwriter című film bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. február 23-án. A Sheeran életéről szóló filmet unokatestvére, Murray Cummings rendezte. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
Tiszta fejjel tud alkotni. A fűtől csak eltompul, és bámulja a tévét. Ed Sheeran úgy döntött, búcsút mond a könnyű drognak. 
Vágólapra másolva!

Ed Sheeran saját bevallása szerint akkor tud alkotni, amikor józan. Éppen ezért – valószínűsíthetően több évnyi használat után – úgy döntött, felhagy a füvezéssel. Pedig még 2015-ben írt dalt Sweet Mary Jane címmel, amit a marihuánának szentelt. (Az angol szlengben hangzása miatt használják ezt tulajdonnév párt a marihuánára.) A Daily Mailnek adott rövid interjújában Ed Sheeran most azt mondta, azért hagyta abba, mert azon találta magát, hogy

otthon ül, és filmeket néz.

„Szeretek éber maradni. A legtöbb ötlet egy csésze kávé mellett születik. Legalábbis nálam” – mondta.

Az is kiderült, hogy nem iszik alkoholt a koncertek előtt és közben sem. Kizárólag akkor kezdenek inni a stábbal, ha már lement a buli: „nem iszunk a helyszínen a koncert végéig.

de csak akkor, ha végeztünk a munkával. Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy idáig jussak, és továbbra is nagyon sokat kell tennem azért, hogy itt is maradjak, vagy esetleg fejlődjek.