Törőcsik Mari: Vissza akarok térni a színpadra

2019.01.15. 11:25

Neve továbbra is szerepel a Nemzeti Színház Galilei élete című előadásának színlapján. Amint egészségi állapota engedi, Törőcsik Mari azonnal visszatér a színpadra. 

A Nemzeti Színháznál bíznak Törőcsik Mari visszatérésében, többek között ezért is van ott a neve a Galilei élete című előadás színlapján. A színésznőt motiválja is, hogy számítanak rá, és boldoggá teszi, hogy van lehetősége visszatérni. 2016-ban került hosszabb időre kórházba, azóta volt, hogy rövidebb időre visszakerült, de 3 éve nem lépett színpadra. Már ősszel sokan számítottak arra, hogy visszatér az említett darab Galileijeként, ugyanis ő alakította a csillagászt a Bertold Brecht műve alapján készült és Zsótér Sándor által rendezett előadásban. 

November végén a Nemzeti Színház képviseletében Vidnyánszky Attila vezérigazgató is felköszöntötte a színésznőt a 83. születésnapjánForrás: Nemzeti Színház / Eöri Szabó Zsolt

Néhány hónappal ezelőtt még felmerült, hogy esetleg Budapestre költözik a tél miatt, de végül orvosai tanácsára nem vállalta a hosszabb utazást. A visszatérésről viszont azóta sem tett le, és a Blikknek azt mondta, „nem tehetek mást, mint bízom abban, hogy eljön az idő, amikor újra szerepelhetek. Bennem megvan az elhatározás, vissza akarok térni a színpadra. Tulajdonképpen a bizakodás tölt fel. Az pedig, hogy a nevem szerepel a darab szereplői között, egyfelől nagyon jólesik, másrészről pedig megerősít abban, hogy visszatérhetek, ez fantasztikus dolog. [...] Az életem a színház, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá. Persze, a közönségre is, hiszen ugyan rég nem szerepeltem már, de a mai napig elárasztanak a szeretetükkel. Az pedig, hogy gondolnak rám a Nemzetiben, nagyon jó érzés, ebből táplálkozhat az ember lelke. Hiszem, hogy rövidesen láthatnak majd szerepelni.” Noha nagyon lelkes egy lehetséges fellépés ötletétől, Törőcsik Mari megfogadja ápolói és orvosai tanácsát, és kíméli magát, amíg szükséges.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK