Kiírták a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot

2019.01.16. 11:46

Az 50 legjobb pályázó ingyen vehet részt az irodalmi táborban, és van, aki útiköltség-térítést is igényelhet. Kiírták a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és meghirdették a pályázathoz tartozó irodalmi tábort is. A pályaműveket február végéig várják a szervezők.

Kiírták a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és az is kiderült, hogy idén április 23. és 26. között rendezik a pályázathoz tartozó irodalmi tábort. A pályázatot az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata közösen írta ki, ahogy a tábort is közösen szervezik. Egyébként pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet, és minden 14 és 18 év közötti középiskolás diák írhat, természetesen magyar nyelven. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűmérettel írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak). Fontos információ még a pályázat benyújtási határideje, ami 2019. február 28.

Mezey Katalin költő, író, az Írók Szakszervezetének titkára, a pályázat és a tábor egyik főszervezőjeForrás: MTI/Soós Lajos

A pályázatokat beküldhetik e-mailben, csatolt mellékletként (Word-dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu e-mail-címre. A szervezők kérik, hogy minden mellékletben legyen ott a pályázó neve, címe, e-mail-címe, telefonszáma és iskolája neve, címe is. Fontos tudni, hogy ha mondjuk valaki két kategóriában pályázik, akkor két külön e-mail-mellékletet küldjön. (Pl. külön a verseket és külön a prózákat stb. Megfelelő elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”.) Azt is kérik a szervezők, hogy ha valaki vers kategóriában pályázik, akkor az egyes verseket ne külön mellékletekként küldje el, hanem egy fájlban. Az is fontos, hogy minden írás fölött szerepeljen az író neve. Természetesen postai úton is el lehet küldeni a pályázatokat. Viszont, aki több kategóriában küld pályaműveket, annak külön borítékban kell elküldenie a vers-, a próza- illetve a tanulmánypályázatát. (A boríték külsejére is rá kell írni, hogy mi található benne: „verspályázat”, „prózapályázat” stb.) A postán érkező pályázatokon is ugyanúgy fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét, e-mail-címét. És a cím, ahova postai úton lehet küldeni a pályázatokat: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.

A pályázat nem jeligés, és visszaküldésüket, valamint írásbeli értékeléseket a szervezők nem tudnak vállalni. A legjobb 50 pályázat szerzőjét meghívjáka sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és természetesen lesz díjkiosztó ünnepség is. A meghívót 2019. április 2-ig juttatják el a legjobb 50 pályázóhoz. A meghívottaknak a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is biztosítanak. 

további tartalmak a rovatból