Nagyon jól tudta R. Kelly, hogy kiskorút vesz feleségül

2019.01.16. 13:43

A napokban előkerült egy 25 éves videó, ami jól bizonyítja, hogy a már mindenféle szexuális visszaéléssel megvádolt R. Kelly nagyon jól tudta, hogy szerelme, Aaliyah még csak 15 éves, mégis elvette feleségül.

Talán túlzás lenne azt állítani, hogy szorul a hurok R. Kelly nyaka körül, de a múlt hétvégén bemutatott, róla szóló dokumentumfilm óta felgyorsultak az események. R. Kelly a 2000-es évek elején megúszott egy nagyon komoly ügyet, ami egy házi videó miatt robbant ki. A felvételen egy R. Kellyre tökéletesen hasonlító alak közösült egy fiatal korú lánnyal. Mégis ejtették a vádat. Azóta folyamatosan terjednek a pletykák R. Kelly élvhajhász életmódjáról, ami a beszámolók részletei alapján törvénybe is ütközne, de valahogy a bíróságig soha nem jutottak el ezek az ügyek. Nyilván a metoo-kampány is sokat lendített a dolgon, és ezért is került elő egymás után annyi nő, aki korábbi rossz tapasztalatairól számolt be. Ezek szexuális visszaélésekről, fogva tartásról, agymosásról is szóltak.

R. Kelly január elején ünnepelte 52. születésnapjátForrás: Getty Images/Scott Legato

Még a házi videós ügy előtt elterjedt a hír, hogy a zenész a 90-es évek közepén elvette az akkor még csak 15 éves Aaliyah-t, de abból sem lett semmi. Egyrészt körülbelül egy éven belül elváltak, másrészt az énekesnő 2001-ben meghalt, ezek után pedig már senki sem piszkálgatta meg igazán az ügyet. Ha szóba került is, R. Kelly Aaliyah emlékére, többek között a lány szüleinek érzelmeire hivatkozva soha nem mondott semmi kézzelfoghatót. Az utóbbi egy-két évben pedig ügyvédje annyival szokta elintézni, hogy R. Kelly nem tudta Aaliyah valódi korát. Most viszont előkerült egy 1994-es videofelvétel, amin R. Kelly belemondja a kamerába, hogy egy nagyon tehetséges fiatal hölggyel dolgozom mostanában. 14 éves, és Aaliyah-nak hívják. (Az idézett szövegrész 1:04-nél kezdődik.)

Nos, még abban az évben összeházasodtak hamisított okiratok segítségével. Igaz, Aaliyah időközben 15 lett, de még mindig a szexhez való beleegyezési korhatár alatt volt. Házasságot pedig csak nagykorúak köthettek akkor is Észak-Amerikában. R. Kelly akkor 27 éves volt, és az egész ügyhöz érdekességként még hozzátartozik, hogy Aaliyah 1994-ben megjelent, első lemezének azt a címet választották, hogy Age Ain't Nothing but a Number, azaz 'a kor nem egyéb, csak egy szám'.

A Surviving R. Kelly című dokumentumfilm óta R. Kelly ellen nyomozás indult Georgia államban, és Illinois-ban is vizsgálódnak. Onnan két fiatal lány tűnt el, és a szüleik úgy hiszik, R. Kellynél lehetnek. R. Kelly január elején lett 52 éves, és a legutóbbi hír róla, hogy pánikrohamai miatt kórházba került.