Költő- és szobrászóriások a Fiumei úton

2019.01.23. 09:52

A Fiumei úti sírkertben tartott ingyenes sétákkal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete a magyar kultúra napja programjaihoz január 22-én, kedden.

A Nemzeti Örökség Intézete ingyenes sétákat tartott a magyar kultúra napja programsorozathoz csatlakozva. Délelőtt 10 órakor indult a Halhatatlan művészet – Szobrászok és szobrok című vezetés, amin a jelentkezők felfedezhették a sírkertet mint szoborparkot, hiszen nemcsak a Fiumei úton nyugvó szobrászok sírjait keresik fel, hanem a sírkertben található szobrok történeteivel is megismerkedhetnek. 14 órakor pedig az Ami bennem lélek című irodalmi sétát indították, amin kalandos életutakat, szövevényes szerelmeket mutattak be. 

Kattintson a képre a galéria indításához!Forrás: Csudai Sándor - Origo

A Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója, Radnainé Fogarasi Katalin korábban azt mondta a sétákkal kapcsolatban, hogy „ha valahol megtalálható a magyar kultúra, az pontosan a Fiumei úti sírkert. Hiszen számos nagy művészünk, írónk, politikusunk nyugszik ezen a nemzeti emlékhelyen, így az ide látogatók nemcsak egy sírkertet találnak, hanem kulturális örökségünk egyik legfontosabb helyszínét”.

további tartalmak a rovatból