73 éves korában meghalt Uri István Jászai Mari-díjas színművész, a Centrál Színház társulatának tagja. 

Hosszan tartó betegség után, 73 éves korában meghalt Uri István Jászai Mari-díjas színész, a Centrál Színház társulatának tagja. 

„Búcsúzunk a My Fair Lady Lord Boxingtonjától, a Sok hűhó semmiért jegyzőjétől, az Illatszertár detektívjétől” – írja a színház Facebook-oldalán. Uri István 1967-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és a diploma után egyből a Madách Színházhoz került, ahol 4 évet játszott. Innen került 3 évre Kecskemétre, majd újabb 3 évre a Budapesti Gyermekszínházhoz. 1977-től a Győri Kisfaludy Színház művésze volt, majd az 1987–88-as évadot a Jurta Színházban töltötte. Karrierje végén játszott a Budapesti és a Budaörsi Játékszínben is, valamint a Centrál Színházban. Elsősorban epizód- és karakterszerepeket játszott. Művészetéért 1984-ben kapott Jászai Mari-díjat. 

Színészi pályafutása alatt 1000-nél is több szinkronszerepet vállalt, feltűnt a szomszédokban is. Első filmszerepe a Szerelmes biciklisták naiv öccse volt, Orbán Tibor és Tahi Tóth László mellett. A lenti, konfliktusos jelenetben a biciklis Uriékba az avantgárd író, rendező és színész Halász Péter fekete pólós karaktere köt bele. Uri Isvtán a kockásinges fiú, aki még főiskolai hallgató volt a forgatás idején. 

Uri István végső búcsúztatásának időpontjáról később ad tájékoztatást a Centrál Színház.