Több mint 900 ezer euróért kelt el Catherine Deneuve mintegy 130 ruhája, amelyeket Yves Saint Laurent néhai francia divattervező egykor a francia színésznőnek tervezett.

Catherine Deneuve árverésre bocsátotta azokat a ruháit, amiket a híres divattervező, Yves Saint-Lauren kifejezetten neki tervezett. Nagyjából 130 ruhadarabról van szó, amit a színésznő évtizedek alatt gyűjtött össze, és az eladás fő oka egyszerűen az, hogy eladta azt a normandiai házát, ahol ezeket a ruhákat tárolta. 

Az árverést a Christie's aukciósház rendezte, és csütörtök este le is zárult. Az elkelt ruhák között volt az a gyöngyökkel díszített ruha, amelyet Deneuve akkor viselt, amikor 1969-ben először találkozott Alfred Hitchcockkal, valamint az az arany színű estélyi ruha is, ami az egyik Oscar-díjátadóra készült. Yves Saint-Laurent több mint negyven éven át öltöztette a francia színésznőt. A ruhákról és alkotójukról azt mondta Deneuve, hogy egy tehetséges ember kreációi, aki csak azért dolgozott, hogy a legszebbekké tegye a nőket. Arról még nincs információ, hogy mire fogják felhasználni az aukción befolyt, 900 ezer eurós (körülbelül 300 millió forintos) összeget. A színésznő Yves Saint Laurent-ruhatárának egy másik részét, egy körülbelül 170 darabos, kiegészítőkből álló gyűjteményét az interneten árverezik el január 30-áig.