Idén is izgalmas programok lesznek az Urániában

Uránia Nemzeti Filmszínház
Uránia Nemzeti Filmszínház
Vágólapra másolva!
Az Uránia filmszínházban 2019-ben is kiemelt figyelmet kapnak a magyar filmek, de nemzetközi magasművészeti tartalmakat is bemutatnak. Tavaly összesen 130 ezren vettek részt az Uránia valamelyik programján. Minden harmadik mozielőadás és minden negyedik megváltott mozijegy magyar vonatkozású produkciók nézettségét gyarapította - közölte az Uránia Nemzeti Filmszínház.
Vágólapra másolva!

Az előttünk álló évben is változatos programkínálattal várja a nézőket az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Többek között a Cseh Tamás mozija című filmválogatás, Sándor György „humoralista” estje a róla készült A sándorgyuri című portréfilm bemutatójával, a Piedone nyomában című dokumentumfilm moziváltozatának koncerttel kísért gálavetítése, a Nemzetek zenéje kamarazenei koncertsorozat, a Rádiózenekar brácsaművészeinek Viva la viola! című egyedi koncertje és társművészeti vetítések sokasága szerepel a kínálatban.

A filmbemutatók között kiemelt helyen szerepelnek a magyar filmek.

Az intézmény a hazai filmek mellett a magasművészeti tartalmak – art filmek, képzőművészeti filmek, opera-, balett- és színházi közvetítések – kitüntetett bemutatóhelye. A műsorán szereplő címek közel kétharmadát exkluzív tartalmak adják, amelyek gyakran fesztiválok, egyedi vetítések keretében kerülnek az Uránia mozivásznára.

Uránia Nemzeti Filmszínház Forrás: Kovács Márk

A MET közvetítések sorában tavasszal még négy élő előadás lesz látható:

  • a Carmen,
  • Az ezred lánya,
  • A walkür és
  • A kármeliták.

A színházi közvetítések közül nagy várakozás előzi meg az Antonius és Kleopátrát Ralph Fiennes főszereplésével.

Ilyen évet zárt az Uránia

Tavaly közel százharmincezren vettek részt az Uránia valamely nyilvános vagy zártkörű programján.

Minden negyedik jegyvásárló magyar filmre váltott jegyet.

A mozi legnézettebb filmjeinek TOP 20-as listáján tíz magyar cím szerepel, és az első helyen is magyar film áll: a Napszállta, Magyarország 2019-es Oscar-nevezettje, amelyet közel négyezren tekintettek meg az Urániában. Szintén kimagasló nézőszámot ért el a Testről és lélekről és a Vad Balaton, de ezernél többen látták a Macskafogó felújított változatát és az Egy nap című filmet is.

Tavaly az Uránia 37 ország összesen 290 különböző egészestés produkcióját vetítette,

melyek többsége (198 cím) – országos bemutató híján – egyedi vetítések, fesztiválok, tematikus sorozatok keretében került műsorra.

Az Uránia tavaly 9 filmfesztiválnak és filmhétnek volt helyszíne.