Ausztrál énekes túrabuszában bújtak el a migránsok

2019.01.29. 13:48

Az ausztrál énekes, Amy Shark arról számolt be, hogy miközben be akartak lépni az Egyesült Királyságba, két migráns potyautast találtak a túrabuszukban.

Shark elmondta, hogy az illegális bevándorlókat a Brüsszelből Londonba tartó jármű csomagterében fedezték fel, majd miután lebuktak, gyorsan ott is hagyták a buszt.

A nő és csapata érthető módon megijedt a betolakodóktól, ugyanakkor a két migráns meg se szólalt, szimplán csak elsétáltak, a további sorsukról viszont már nincs hír. Az énekes Twitteren azt is elárulta, hogy fogalma sincs, hogyan és mikor szálltak fel a buszra.

Az elmúlt néhány hónapban egyre több migráns próbált meg átjutni kisebb csónakokon Nagy-Britanniába a La Manche csatornán keresztül, sokan közülük iráninak és szíriainak vallották magukat. A brit és a francia hatóságok ezek miatt fokozták partiőrség őrjáratait és felderítéseit. Szerintük a jelentősen megnövekedett próbálkozások mögött a szervezett bűnözés áll. Ugyanakkor a bevándorlási hivatal emberei szerint a legtöbben még mindig teherautókon megbújva lépik át a szigetország határát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK