Post Malone is fellép az idei Szigeten

Post Malone
US rapper Post Malone arrives for the 61st Annual Grammy Awards on February 10, 2019, in Los Angeles. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Vágólapra másolva!
20-nál is több új nevet jelentettek be a Sziget szervezői az idei fesztiválra. Köztük van a 23 éves amerikai rapper, Post Malone, James Blake és Franz Ferdinand is.
Vágólapra másolva!

Kedd délelőtt újabb neveket jelentett be a világ ötödik legnagyobb fesztiválja, a Sziget. Köztük is kiemelt helyen, headlinerként a még mindig csak 23 éves rappert, Post Malone-t. Az egyik legbeszédesebb információ a fiatal zenész sikereiről és indulásáról az, hogy első lemezével

megdöntötte Michael Jackson 34 éves rekordját.

A Stoney című lemeze 77 hétig volt a Billboard legjobb R&B-albumait gyűjtő listán, és ezzel megdöntötte a Trhiller hihetetlen, '80-as évekbeli rekordját.

Post Malone az idei Grammy-díjátadón Forrás: AFP/Valerie Macon

Szintén jön a Szigetre a Habsburg–Lotaringiai Ferenc Ferdinándról elnevezett skót rockbanda, a Franz Ferdinand és a legújabb lemezével idén januárban előrukkoló James Blake is. A legfrissebb listán ott van még Tove Lo, az R'n'B, house, electropop elemekből táplálkozó Years&Years, a francia énekes-dalszerző, Jain, az ausztrál énekes-szerző multi instrumentalista Xavier Rudd, az angol indie rock formáció, az Razorlight vagy a Ryan Lott zeneszerzőzseni és társai által alkotott zenekar, a Son Lux.

CLOSE című live show-jával érkezik Richie Hawtin, továbbá a most bejelentett nevek közt szerepel az amerikai pszichedelikus/experimental banda, a Yeasayer, az osztrák Wanda zenei társulat, a tavalyi koncertjét pótló Yellow Days, a svéd énekes-dalszerző, Tove Styrke, az előadóművész és szerző, Masego, trappes alapot, soulos énekkel vegyítő manchesteri IAMDDB, napjaink egyik legnagyobb jamaikai sztárjának projektje a Protoje & The Indiggnation, a clevelandi blues-rock banda, a Welshly Arms, a brit zenész/dalszerző/producer Elderbrook, a szintipop/indie rock előadó, Roosevelt, a Holland DJ páros, a W&W, az izraeli psytrance DJ-duó, a Vini Vici, Diamanté Anthony Blackmon, azaz DJ Carnage, az angol DJ, Sigala, a trap fenoménként elhíresült Hucci, a norvég énekesnő, Anna of The North, a francia zenész-dalszerző, Fakear valamint a Valeras nevű rock formáció.