50 évig egy fiókban lapult ez a negatív a Beatlesről, most hívták elő

2019.02.15. 12:19

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában. 

Több mint 50 évig lapult egy fiókban az, a Beatles koncertjén készült negatív, amit a fotós ki akart dobni, de asszisztense, az akkor 17 éves Peter Harrison hazavitte, hogy magának előhívja. 55 évet kellett várni a hívásra, mert most került elő Harrison fiókjából a film. Végül az egykori asszisztens fia hívott elő. 

Az eddig sosem látott, szemcsés, fekete-fehér képen a zenekar egy színpadon játszik. A 75 éves Harrison most azt mondta, hogy jó volt végül látni az elfelejtett fotót. „Valamiért soha nem jutottam el odáig, hogy előhívjam, a fiókban őrizgettem, hogy talán egyszer érdekelhet még valakit” – mondta Harrison. Csak akkor jutott eszébe, amikor a fia, Richard elvégzett egy tanfolyamot a fekete-fehér fotózásról, odaadta neki a negatívot, hátha örül neki. A felvételt a Fisher fotóstúdió egy profi fényképésze készítette, amikor a Beatles Yarmouth ABC nevű mozijának színpadán lépett fel három másik együttes, a Freddie Starr and the Midnighters, a Kestrels és a Trebletones mellett. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK