Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2019.02.18. 11:08

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű, ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.

A Kamara Virtuózok címet kapta a Virtuózok ötödik évada, amire olyan csoportok jelentkezését várják, amikben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül. A Duna Televízió komolyzenei tehetségkutató műsorába 2019. március 5-én, éjfélig lehet jelentkezni. Az együttesek tagjainak száma minimum 3, maximum 10 főből állhat, az átlagéletkor nem haladhatja meg a 35 évet. Bármely akusztikus hangszerrel lehet jelentkezni, ami mozgatható és szállítható. Énekegyüttes vagy ének és hangszer együttes is nevezhet az idei megmérettetésre. Lényeges, hogy egy együttesnek maximum 2 olyan tagja lehet, akinek felsőfokú zenei végzettsége van.

Fontos változás, hogy idén a jelentkezéseket a virtuozok@mtva.hu címre várják a szervezők. A pályázóknak az email-ben 5 db, 3-8 perc hosszúságú, a reneszánsztól a kortárs zenééig bármilyen zeneművet kell megadniuk, illetve mellékelniük kell az egyik darab vágatlan videofelvételét is. A műsorba azok jelentkezését is várják, akik az előző évadok válogatóiból nem jutottak tovább, és most másokkal együtt ismét szeretnék megmérettetni magukat. A Kamara Virtuózok felhívásáról bővebb információ a tehetségkutató hivatalos oldalán található. A tehetségkutatáson és a klasszikus zene megismertetésén, megszerettetésén túl a Virtuózok idei szezonja az együtt-zenélés örömét, közösségformáló erejét kívánja átadni a nézőknek.

további tartalmak a rovatból