Tahi Tóth László özvegye már képes nyitni a világra

2019.02.22. 12:01

Kárászy Szilvia, Tahi Tóth László özvegye a gyászév letelte után már képesnek érzi magát arra, hogy visszatérjen a munkába. 

Tahi Tóth László zongoraművész özvegye 2017-ben visszamondta minden munkáját, mikor férje színpadi rosszulléte után fény derült a színész betegségére. Az agydaganatot műtéttel is kezelték, és a 9 hónapos rehabilitáció után Tahi Tóth László ugyanvissza is tért a színpadra, de már csak nagyon rövid időre. A betegség kiújult, ahogy a vele járó rosszullétek is. Kárászy Szilvia a Hot! magazinnak azt mondta, „25 évig éltünk együtt. A fájdalom feldolgozásában a család, a barátok jelenléte sokat jelentett, mellettük regenerálódtam, erősödtem.”

Kárászy Szilvia sokat vár a tavasztólForrás: MTI/Zih Zsolt

Azt is mondta: ”ma már tudok mosolyogni, nevetni, de belül még nagyon fáj. Az, hogy az ember túléli a túlélhetetlent, és próbál vidám lenni, nem jelenti azt, hogy nem sajog a szíve. Bízom abban, hogy a búcsúzás nem örökre szólt, és a kapcsolatunknak egyszer valahol még lesz folytatása. [...] Két éve visszamondtam mindent, most kezdek majd nyitni a világra. Lelkileg és szellemileg is újra fel kellett töltődnöm. Csak lassan fogok visszatérni a munkába, már egy tévéfellépést is elvállaltam. A tavaszban bízom nagyon, hogy visszatér a kreativitásom.”

Tahi Tóth László halála után testvére, Tahi József is mesélt az Origónak pályájuk indulásáról:

Ezekért is szeretjük Tahi Tóth Lászlót

Több mint 50 éven át, egészen haláláig játszott a Vígszínház társulatánál. Viszont az ország nagyobbik része valószínűleg a tévéből, a filmvászonról és a szinkronból ismerhette és szerethette meg Tahi Tóth Lászlót. Összeválogattunk a színművész munkásságából néhány filmet, amelyekért mi szeretjük. Öccse, Tahi József pedig elárult nekünk néhány érdekességet is közös pályájukról.

további tartalmak a rovatból