Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark.

A Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (Kehop) finanszírozva, majdnem 340 millió forintból újítja fel a nagyharsányi szoborparkot a fenntertója, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI). A projektnek köszönhetően új, korszerű, a tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel a korábbi, nagyon egyszerű létesítményt.

A nagyharsányi szoborpark, amelyet a Szársomlyó hegy keleti végén, egy korábbi kőbánya helyén hoztak létreForrás: MTI/Kálmándy Ferenc

A szoborparkot övező sziklafal peremén panorámasétányt alakítanak ki, ami majd lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen. A felújítást április 25-én kezdik, és a munkálatok idejére a szoborpark teljesen bezár. létesítményt a tervek szerint 2019 novemberében nyitják meg újra a látogatók előtt.

A szoborparkot 1968-ban hozták létreForrás: MTI/Kálmándy Ferenc

A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek, amelynek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig. Teljesen megújul az épület, valamint a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás.