Március 10-éig meghosszabbította a Nemzetiszínháztörténeti elnevezésű, 10. és 11. osztályos diákcsapatoknak szóló vetélkedője jelentkezési határidejét a Nemzeti Színház, amely Ember küzdj, és bízva bízzál címmel egy új pályázatot is kiírt 13-23 éves diákok számára.

A Nemzeti Színház játszani hívja az ország 10. és 11. osztályos diákcsapatait. Ez lesz a sorban az ötödik Nemzetiszínháztörténeti Vetélkedő, amiben négyfős, egy iskolából verbuválódott csoportok vehetnek részt. A csapatok három, kizárólag az interneten keresztül zajló fordulóban mérik össze tudásukat. Az idei vetélkedő középpontjában Németh Antal színházcsináló áll, aki 1935 és 1944 között volt a Nemzeti Színház igazgatója. A jelentkező csapatoknak az ő életének, pályafutásának eseményeit kell kutatniuk. A vetélkedőn digitális dokumentumokat készítenek és nyújtanak be: filmet, plakátot, prezentációkat és sok minden mást. A három internetes forduló eredményei alapján a legjobb hat csapat kerül a döntőbe, ami a Nemzeti Színházban lesz június 11-én. A csapatok tableteket, színházbérleteket és könyvutalványokat nyernek, a győztes csoport iskolájába pedig

kitelepül a Nemzeti Színház egy napra. Ennek lényege, hogy rendhagyó irodalomórákkal, beszédórákat, olvasópróba játékokat, smink- és fodrászbemutatókat tartanak, valamint ellátogat a a színház művészeinek focicsapata is. A vetélkedőre március 10-én, éjfélig ezen az oldalon lehet jelentkezni.

Ember küzdj, és bízva bízzál címmel a színház 13-23 éves diákok számára is pályázatot indít. A színház által Az ember tragédiája előadáshoz készített szpotok nyomán várják a diákok saját gyártású, 20-30 másodperces telefonos videóit, melyekben a pályázók saját ötleteikkel egy-egy szállóigét jelenítenek meg.

Különleges pályázatot hirdet a Nemzeti Színház diákoknak

A Nemzeti Színház Ember küzdj, és bízva bízzál címmel pályázatot hirdet 13-23 éves diákok számára, amiben saját gyártású, telefonos videókat várnak a diákoktól. Különleges videós pályázatot hirdet a Nemzeti Színház 13-23 éves diákoknak. Minden indulónak telefonnal kell videót készítenie a színház Az ember tragédiája című előadásához készített szpotok nyomán.

A saját névvel ellátott videókat március 18-ig a tragedia@nemzetiszinhaz.hu email-címre lehet küldeni, az eredményhirdetést március 25-én tartják. Az első helyezett nyereménye egy mobiltelefon, két tiszteletjegy a színház szabadon választott előadására, valamint Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó két vászon válltáska.