Szinetár Miklós 1995-ben kérte fel Koós Jánost Lehár Ferenc A víg özvegy című darabjának egyik férfi főszerepére, Zeta Mirko nagykövet megformálására. Szinetár az Origo kérésére felidézte akkori találkozásuk emlékét. 

Szinetár Miklós az Origónak elmondta:

Koós János rendkívül kedves, közvetlen ember volt, ugyanakkor amint bejött a színpadra, azonnal érezni lehetett a jelenlétét – nem kellett háromszor bejönnie, hogy felfigyeljenek rá.

1995 – Koós János (Zéta Mirko) és Harsányi Frigyes (Danilo) jelenete Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének próbáján a Fővárosi OperettszínházbanForrás: MTI/Földi Imre

Szinetár Miklós arról is beszélt, hogy a darab 1995-ös színrevitelénél magától értetődőnek tartotta, hogy a töretlen népszerűségnek örvendő, sokoldalúságáról ismert Koós Jánost kérje fel A víg özvegy egyik fontos szerepére. Ugyanilyen természetességgel osztotta Antal Imrére Nyegus, a mindenes figuráját. Szinetár Miklós hangsúlyozta, hogya két showman színészként is remekül helytállt,tökéletesen megfeleltek az operett műfaj minden követelményének.

Koós János kapcsán Szinetár Miklós szólt arról is, hogy színészi feladatában rendkívül instrukcióérzékeny volt,miközben kedvességével olyan hangulatot teremtett, amelyben jó volt próbálni.

Koós János mentes volt minden kivagyiságtól, úgy volt úriember, hogy közvetlensége mindenki számára szerethetővé tette– hangsúlyozta Szinetár Miklós.

Szinetár MiklósForrás: MTI/Mészáros János

Koós Jánosnak Zeta nagykövet szerepében egyszerre kellett hoznia a diplomata eleganciáját, valamint egy felesége által megcsalt balfácán karrakterét. Tökéletesen oldotta meg a nem kis kihívást jelentő feladatot

– emlékezett Szinetár, aki az Origónak azt mondta, mély megrendüléssel értesült Koós János haláláról.