Keith Flint holtestére essexi házában találtak rá. A zenekar is megerősítette a hírt, mint ahogy azt is, hogy a Prodigy énekese öngyilkos lett. A The Sun szerint az énekes nem tudta feldolgozni, hogy a felesége elhagyta, ezért következhetett be a tragédia.

A lap szerint az énekest elhagyta japán modell és DJ felesége, Mayumi Kai. Ráadásul szeretett közös essexi otthonukat is el kellett adnia. Keith Flint mély depresszióba zuhant, és újra a drogok után nyúlt. Felesége az öngyilkosság idején Japánban volt.

A Prodigy társalapítója, Liam Howlet hétfőn a zenekar Instagram-oldalán is megerősítette a hírt.

"A hír igaz. Nem hiszem el, hogy ezt mondom, de a testvérünk, Keith önkezével vetett véget az életének a hétvégén. Sokkot kaptam, kiba...tt dühös vagyok, összezavarodtam, összetört a szívem. Nyugodj békében, Liam testvér."

Egy brit újságíró, Rob Hadgraft a Twitteren tette közzé valószínűleg az utolsó fotót az énekesről. A halála előtt csupán két nappal még részt vett egy 5 kilométeres futáson, ráadásul megdöntötte saját eddigi csúcsát is.

 Az énekes korábban mesélt arról, hogy hosszú ideig volt az alkohol, a kábítószer és a depresszió csapdájában, és ettől a felesége mentette meg. 

A pár 2006-ban házasodott össze. Keith egyszer azt mondta japán feleségéről, hogy szép, de kiba...tt hűvös.

A házaspárnak egy erdő szélén volt birtoka, ahol kutyákat, lovakat tartottak. Miután felesége elköltözött, Keith Flint úgy döntött, hogy eladja a szeretett házat.

Barátai aggódtak az énekesért, hétfőn találtak rá otthonában. A mentőknek sem sikerült újraéleszteni.
Nem lehet tudni, hogy pontosan mikor halt meg, de minden nap személyi edzővel futott.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!