Léptek a rádiók a Michael Jackson zaklatásairól szóló dokumentumfilm után

Michael Jackson
US pop star and entertainer Micheal Jackson performs during a concert at the Parc des Prince stadium in Paris, France, on June 27, 1988. Michael Jackson died on June 25, 2009 after suffering a cardiac arrest, sending shockwaves sweeping across the world and tributes pouring in on June 26 for the tortured music icon revered as the "King of Pop." AFP PHOTO/Patrick KOVARIK / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
Két héten keresztül egyetlen Michael Jackson-dalt sem játszik az egyik norvég műsorszolgáltató. 
Vágólapra másolva!

Az NRK norvég műsorszolgáltató hétfőn bejelentette, hogy két héten keresztük száműzik Michael Jackson dalait a rádiócsatornáik listáiról. Ennek pedig egyetlen oka van, az HBO Leaving Neverland című, kétrészes dokumentumfilm-sorozata, ami vasárnap és hétfőn ment le a csatornán. A film egyébként januárban debütált a Sundance Filmfesztiválon, és lényegében két, ma már a 30 fölötti férfi beszámolóira épül. Elmondásuk alapján Jackson gyermekkorukban (az egyik 7, másik 10 éves volt akkoriban)

összebarátkozott velük, és szexuálisan molesztálta őket.

Arról, hogy miért csupán két hétig nem játsszák a dalait, Knut Henrik Ytre-Arne, az NRK rádióadó zenei igazgatója azt mondta, „Michael Jacksonnak óriási hatása volt a popkultúrára, a nagyközönség körében kedvelt, fontos művész, ezért meglehetősen nehéz lenne zenéjét teljesen kitiltani”. Ezért úgy döntöttek, hogy csupán két hét szünetet tartanak, így péntektől kezdve 14 napra leveszik a P1, P13 és P1+ csatornák zenei listáiról Jackson dalait, Ez idő alatt pedig megnézik, hogyan reagál a közönség a dokumentumfilm tartalmára.

Nézzen bele a botrányos Michael Jackson-filmbe!

Március 3-án mutatja be az HBO a Leaving Neverland című dokumentumfilmet, amelyben Michael Jackson két állítólagos áldozata is megszólal, két olyan férfi, akiket az énekes bántalmazhatott, amikor gyerekek voltak. Jackson családja és az örökségét gondozók szerint karaktergyilkosságról van szó, így a film már az előtt botrányt kavart, hogy bemutatták volna - most kijött az előzetes is, nézzen bele, hogy mire számíthat!

Ha egy felelős programszerkesztő úgy dönt, újra játszani kezdik az énekes dalait, erről a hallgatókat tájékoztatni fogják. Egyébként a Dan Reed által rendezett dokumentumfilm

nem szolgál új bizonyítékokkal a vádakhoz.

Az NRK vasárnap készül bemutatni a Leaving Neverland-et. A BBC Radio 2 szintén nem sugároz Jackson-felvételeket, utoljára február 23-án volt hallható dal az énekestől. A brit közszolgálati rádió a média érdeklődésére azt válaszolta, valójában „nem tiltották ki a művészt az éterből”, viszont a lejátszási listán Michael Jackson dalainak helyét új szerzemények foglalták el. A dalok eltűnése szintén a dokumentumfilm sugárzása előtt történt, mely a Channel 4-on lesz szerdán és csütörtökön.