Október 11-én jelenik meg Leslie Mandoki zenész, producer új dupla albuma és október 31-én indul turnéra zenekarával Németországban, majd Amerikában - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Leslie Mandoki zenész, producer zenekarával október végén turnéra indul Németországban, majd Amerikában, előtte pedig, a hónap elején kiadja új duplalemezét. Mandoki pénteken az M1 aktuális csatornában beszélt a tervekről. A világhírű zenészekből álló supergroupjáról, a Man Doki Soulmates-ről elmondta, hogy ikonikus személyiségek játszanak együtt, lényegében egy zenekarvezetői klubról van szó.

Leslie Mandoki 22 évesen disszidált, és már akkor tudta, hogy világsztárokkal akar játszaniFotó: Csudai Sándor - Origo

A csapatban többek között Al Di Meola gitáros, Ian Anderson fuvolás, a Jethro Tull frontembere, Randy Brecker trombitás, az énekesek között Bobby Kimball (ex-Toto) és Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band) játszanak. „Megtiszteltetés, hogy amit kitalálok, meg tudom velük valósítani” – mondta Mandoki, aki a műsorban a múltról is beszélt. Elmondta, hogy 1975-ben Csupó Gáborral szökött nyugatra, ahol végül mindketten világhírűek lettek a maguk területén, zenészként, illetve rajzfilmesként. Amikor a menekülttáborban megkérdezték, hogy mit terveznek, ő felsorolta az akkori világsztárokat, hogy velük szeretne játszani, Csupó Gábor pedig azt mondta, rajzfilmesként Hollywoodban akar stúdiót alapítani. Mandoki arról is beszélt, hogy édesapjának és budapesti tanárainak tartozik hálával. Elmondta, hogy 16 éves volt, amikor meghalt az apja. A halálos ágyán azt mondta neki: fiam, ígérd meg nekem, hogy az unokáim soha nem fognak cenzúrázott újságot olvasni. Menj, és éld az álmaidat, és ne álmodd az életedet.– mondta az apja. A zenész beszélt a közelmúltban elhunyt Andy Vajna filmproducerről, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosról, akivel jó barátságot ápolt. Azt mondta, Andy Vajna értett az alkotás mechanikájához, ihletet, inspirációt adott és utat tudott mutatni a művészeknek. „Egy csodálatos embert és nagy hazafit veszítettünk el” – mondta.