Március 15-e alkalmából Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere művészeti kitüntetéseket adott át szerdán. Az idén Liszt Ferenc-díjjal elismert művészek egyike Mága Zoltán volt. 

Március 15-e alkalmából több díjat is átadott már Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Kedden 77-en kapták meg a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét és az érdemes művész kitüntetést. Szerdán pedig többek között a kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenység elismeréseként járó Liszt Ferenc-díjat vehették át többen. Köztük Mága Zoltán is, aki egy hosszú bejegyzésben köszönte meg a díjat a Facebook-oldalán. Ebben többek között azt írta, „nagy büszkeség számomra ez a rangos művészeti elismerés, de egyben felelősséggel is jár, mert méltónak kell maradnom a kitüntetéshez, meg kell őriznem zenésztársaim és közönségem szeretetét, tiszteletét és bizalmát. Továbbra is nagy alázattal és szeretettel végzem azt a kulturális missziót, amit három évtizeddel ezelőtt célul tűztem ki magam elé, hogy hazámban, és a világ számos pontján hirdessem a magyar zenei kultúrát és a zene erejével hidakat építsek emberek és országok között.” 

Mága Zoltán a bejegyzésben leírja, hogy „a Liszt Ferenc-díjjal járó pénzjutalmat, mint ahogyan más esetekben is, jótékonysági célokra fogom fordítani”. A köszönetnyilvánítást azzal zárta, hogy „ígérem, továbbra is a kultúra és az emberek szolgálatában folytatom önkéntes küldetésemet, hogy a zene gyógyító erejét és kulturális értékeink gazdagságát, gyönyörűségét hirdessem hazámban, Magyarországon, elszakított országrészeinkben élő honfitársaim között és a föld legtávolabbi pontjain is”.