Törőcsik Mari: Jobban lettem a Kossuth Nagydíjtól

Törőcsik Mari
Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György Törőcsik Mari mellett
Vágólapra másolva!
Velemi otthonában látogatta meg a Bors munkatársa Törőcsik Marit, immáron háromszoros Kossuth-díjas színésznőt, aki elmondta, hogy jobban lett a Kossuth Nagydíjtól, hiszen nagyon örül neki. Arról is beszélt, hogy nem tud Budapestre jönni, mert az is megerőltető, ha a szombathelyi kórházba kell bemennie. Velemi házában egyébként néhány napja meglátogatta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és egyik legkedvesebb színpadi és filmes partnere, a Nemzet Színésze, Cserhalmi György.
Vágólapra másolva!

Egy egész nemzet örömére Törőcsik Mari jobban van, és boldoggá tette a Kossuth Nagydíj is. A nagy színésznő a Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze és most már az egyetlen színész, aki háromszoros Kossuth-díjas. Törőcsik Mari előtt összesen heten kaptak háromszor Kossuth-díjat. Illyés Gyula és Kodály Zoltán mellett a nagy zongoraművész, Fischer Annie és a korszakos operarendező, Nádasdy Kálmán is.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója köszönti Törőcsik Marit 83. születésnapja alkalmából még novemberben Forrás: copyrighted/Eori Szabo Zsolt

Törőcsik Mari meghatottan vette tudomásul az újabb elismerést:

A díjat tehát személyesen nem tudta átvenni, de ahogy elmondta, biztos benne, hogy elhozzák neki, és kiteheti a polcra.

Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György Törőcsik Mari mellett Forrás: Nemzeti Színház/Facebook

Az évek óta a Vas megyei Velemben élő színésznőt néhány napja felkereste otthonában a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és a Nemzet Színésze, kedves színpadi és filmes partnere, Cserhalmi György is. Meglepte a látogatás, de nagyon örült a két vendégnek, elmondása szerint nagyon jól érezte magát.

Törőcsik Mari 2008 októberében kómába esett, miután a keringése összeomlott és leállt a szíve. Az orvosok visszahozták az életbe, és a csodával határos módon, de felépült, és 84. életévében is újabb kitüntető figyelem övezi egy egész ország részéről.

Törőcsik Mari a Nemzeti Színház tagja, de betegsége miatt utoljára két éve volt színpadon. Az elmúlt években A szarvassá változott fiú, a Brand és a Galilei élete című előadásokban játszott. Utóbbi két darabot Zsótér Sándor rendezte, A szarvassá változott fiú pedig Vidnyánszky Attila egyik leghíresebb előadása.