A Michael Jackson-botrány miatt lépett a világ legnagyobb gyerekmúzeuma is

2019.03.18. 18:49

A világ legnagyobb, gyerekeknek szánt múzeuma eltávolított néhány kiállított tárgyat, amelyek korábban Michael Jackson tulajdonában voltak. A döntést azzal indokolták, hogy nekik a közönség az első. 

Az indianapolisi gyerekmúzeum eltávolított három tárgyat az állandó kiállításairól. Mindhárom tárgy Michael Jacksonhoz fűződik, ezek közül egy kalap és egy pár fehér kesztyű ráadásul az övé volt. A harmadik tárgy pedig egy általa aláírt poszter volt, amin egyébként a the power of children, azaz 'a gyerekek ereje' felirat volt, ami egyben a múzeum egyik hatalmas kiállításának is az elnevezése.

Egy napig tartott a norvég közrádió Michael Jackson elleni keménysége

Visszakozott a bírálatok miatt a norvég közmédia, amely rádiócsatornáin két hétig szüneteltetni akarta Michael Jackson dalainak lejátszását. Kedden még úgy volt, hogy két hétig nem játszanak egyetlen Michael Jackson-dalt néhány rádióállomáson Norvégiában, azonban szerdára visszavonulót fújtak. Két héten keresztül egyetlen Michael Jackson-dalt sem játszik az egyik norvég műsorszolgáltató.

Egyébként ez a múzeum a világon a legnagyobb, ami kifejezetten gyerekeknek készült. Óriási területen folyik ott az ismeretterjesztés a legkülönbözőbb tárgykörökben. A múzeum akciója – ahogy ezt nyilatkozatban ők is megfogalmazták, – egyértelműen a Leaving Neverland című dokumentumfilm miatt történt. A filmet március elején vetítette az HBO, és benne két, ma már a harmincas éveiben járó fiatalember számol be arról, hogyan molesztálta őket Michael Jackson gyerekkorukban. A múzeum igazgatója a CBS Newsnak elmondta, hogy a Leaving Neverland című film miatt szedték be a kiállításról a tárgyakat, ugyanis a filmekben gyerekek molesztálásáról van szó, és ők addig nem is tervezik újra kiállítani a tárgyakat, amíg tisztán nem látnak az ügyben. A dokumentumfilm által kirobbant botrány miatt Michael Jackson lánya, Paris öngyilkosságot kísérelt meg a hétvégén. Felvágta az ereit, de még időben kórházba került, azóta az állapota stabil, és pszichiátriai megfigyelés alatt tartják - írta a TMZ.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK