Egyetlen tangában mászkált a híres múzeumban egy férfi - videó

2019.03.21. 12:45

Egy csaknem teljesen meztelen férfi vonult végig kedden a világhírű moszkvai Tretyjakov Képtár kiállítótermein. Egy-egy pillanatra megállt a híresebb festmények előtt, miközben társa akcióba lépett.

Egy csaknem teljesen meztelen férfi vonult végig kedden a világhírű moszkvai Tretyakov Képtár kiállítótermein, egy pillanatra megállva a leghíresebb festmények előtt. Miközben magára vonta a látogatók figyelmét, egy társa titokban apró műalkotásokat helyezett el szerte a galériában. A képtár szerint „modern művészek” engedély nélküli performanszáról volt szó. Az incidensről készült, az orosz közösségi médiát bejáró videofelvétel tanúsága szerint a kopaszra borotvált fejű férfi nem viselt egyebet, mint egy piros tangát, a testét pedig aranyozott festés borította.

A Tretyakov galéria vezetése szerint a performansz nem veszélyeztette sem a látogatókat, sem a kiállított képeket. Ennek ellenére a rendőrség keresi a férfit. Egy éven belül ez volt a harmadik, látogatók által okozott incidens a világhírű állami képtárban. Tavaly májusban egy fanatikus ultranacionalista összevagdosta a leghíresebb orosz festő, Ilja Repin Rettegett Iván cárt ábrázoló festményét, ez év januárjában pedig egy büntetett előéletű férfi a látogatók és a biztonsági őrök szeme láttára sétált ki a múzeumból Arhip Kuindzsi 19. századi jeles orosz tájképfestő Ai-Petri. Krím című festményével, állítólag csak feltűnési viszketegségből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK