Szerdán lesz a közmédia Ady-pályázatának eredményhirdetése

ady
Ady Endre 1908-ban
Vágólapra másolva!
Március közepéig lehetett a pályamunkát beküldeni az M5 kulturális csatorna Ady és Én elnevezésű pályázatára. A legfiatalabb pályázó 12, a legidősebb 92 éves volt. Az eredményhirdetést szerdán este, 18 órakor közvetíti a csatorna. 
Vágólapra másolva!

Szerdán lesz az M5 kulturális csatorna Ady és Én elnevezésű pályázatának eredményhirdetése, amit a csatorna 18 órától közvetít. Siklósi Beatrix csatornaigazgató az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című, kedd reggeli, közös műsorblokkjában azt elmondta, hogy felhívásukra

rekordszámú, 300 pályamű érkezett be

irodalmi mű, kép és videó kategóriában január 27. és március 15. között. Siklósi Beatrix elmondta, hogy nem is számítottak arra, hogy korosztályoktól függetlenül ilyen sokan osztják majd meg személyes viszonyukat Ady Endrével a művek által. A legfiatalabb pályázó egy 12 éves kislány, míg a legidősebb egy 92 éves férfi volt. A szerkesztőség arra volt kíváncsi, hogy a napjaink emberének mit tud adni, mit tud mondani Ady Endre költészete. Ennek fényében a zsűri a személyes élmények gazdagságát és annak megjelenését bírálja majd.

Nagyszabású Ady-kiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A halál pillanatával indul, és szép lassan idézi fel Ady Endre életútját A föltámadás szomorúsága elnevezésű kiállítás, amit csütörtökön nyitott meg a Petőfi Irodalmi Múzeumban Térey János költő és Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum megbízott főigazgatója. Ady Endre halálának 100. évfordulójára A föltámadás szomorúsága címmel nyílt kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban csütörtökön.

Siklósi Beatrix az M5 kulturális csatorna korábbi, Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatáról azt mondta, a beérkezett művek alapján kiderült, hogy rengeteg fiatal zenekar érdeklődik a költészet iránt, ez pedig az Ady és Én pályázatnál is kiderült. Az Ady és Én pályázatra beérkező alkotásokat 3 tagú szakmai zsűri értékeli. A videókból három, a fotókból és az irodalmi művekből pedig egy-egy alkotást díjaznak. A videók kategóriájában közönségszavazás alapján egy díjat ítélnek oda.