Vágólapra másolva!
Kiemelkedő alkotókkal bővül a művészeti vezetői és tanácsadói kör a Magyar Táncművészeti Egyetemen: augusztustól Volf Katalin lesz az intézmény művészeti vezetője, Orosz Adél, Pártay Lilla, Keveházi Gábor és Hágai Katalin pedig a Művészeti Tanács külső tagjaként segíti az egyetem munkáját - jelentette be az egyetem rektora.
Vágólapra másolva!

A szenátus valamennyi tagjának egybehangzó döntésével választották Volf Katalint a most létrehozott művészeti vezetői munkakör betöltésére - idézi Bolvári-Takács Gábor rektort a Papageno.hu.

Volf Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész

augusztus 1-jétől egy évig látja el az új funkciót,

amelyet az eddigi rektorhelyettesi feladatok egy részének leválasztásával hoztak létre, így biztosítva az egyetemi feladatok optimális ellátását.

A szenátus a rektor javaslatára létrehozta az intézményben működő Művészeti Tanács külső tagjainak intézményét. A most elsőként felkért külső tagok, Orosz Adél, Pártay Lilla, Keveházi Gábor és Hágai Katalin. A külső tagokat a rektor kéri fel, az Operaház Mesterművésze, a Nemzet Művésze cím viselői, valamint a kiemelkedő szakmai munkásságú táncművészek és koreográfusok köréből.

Volf Katalin azt mondta, hogy művészeti vezetői tevékenységének első időszakát Szakály György rektorhelyettessel együtt végzi.